Yaşam

Yaşam Haberleri

Şimdi moda villa


Yaşam 3.06.2020 23:44:00 0
Şimdi moda villa

Alanya Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, koronavirüs salgını nedeniyle otellerde kalmak istemeyen tatilcilerin bahçeli ve villa tipi evlere rağbet gösterdiğini kaydetti

Dünyayı etkisi altına alan ve herkesin yaşam şeklini değiştiren koronavirüs salgını turizmin de biçim değiştirmesine neden oldu. Oteller sertifikasyon sistemindeki kriterleri yerine getirerek kapılarını açarken, birçok yerli ve yabancı turistin ise daha çok villa tipi ve bahçeli evleri tercih etmesi bekleniyor. Şimdiden çoğu seyahat acentesinin yabancı turiste ev satışı ve kiralama yapan emlak firmalarına başvurduğu öğrenilirken, taleplerin otellerden çok müstakil evlere olduğu belirtildi.

İZOLE TATİL TALEBİ
Müşterilerinin, daha az insanla temas halinde olarak kendi ailesiyle izole şekilde tatil yapmak istediklerini belirten emlakçılar, özellikle yabancı turistlerin tur operatörlerinden bu yönde taleplerde bulunduğunu söyledi. Oda içinde jakuziden spor salonlarına, açık ve kapalı yüzme havuzlarından toplantı masalarına kadar çoğu imkanın sağlandığı villaların, bu yeni gelişen süreçte turistlerin yeni gözdesi olacağı düşünülüyor.

ÇOK CAZİP
Alanya Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, "Rezervasyon olarak önceki yılların gerisindeyiz ama turizmin harekete geçmesiyle kiralık konutların da hareketleneceğini düşünüyoruz. Şu an tercih yeşillikler içinde olan bahçeli müstakil konutlar" dedi. Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yakup Uslu da yerli turistlerin yanı sıra Avrupalılardan da talep aldıklarını söyledi. İspanya örneği veren Uslu, "İspanya'nın belli bölgelerinde otel yok, turizm kiralık dairelerle yapılıyor. Son zamanlarda Avrupa'da daire kiralamak çok gelişti. Bizim için de çok önemli bir model bu" ifadelerini kullandı.

Çocuk edebiyatı yazarı Kübra Nur İşcan, kitaplarını çocuklar için imzaladı Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, dördüncü gününde çocukların yoğun katılımıyla devam etti. Fuar kapsamında çocuk kitapları yazarı Kübra Nur İşcan, okurlarıyla bir araya gelerek kitap imza günü ve sö
Ahıska Türkleri Aksu’ya yerleşiyor: Hayvancılık ve mobilya alanında yatırım yapacaklar Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Ahıska Türklerinden oluşan 100 kişilik aile, Isparta’nın Aksu ilçesinde satın aldıkları 100 dönümlük araziye yerleşerek hayvancılık ve mobilya sektöründe yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Antalya’nın Aksu ilçesinde 3,8 büyüklüğünde deprem Antalya’nın Aksu ilçesinde 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin ardından olumsuz bir durum tespit edilmediğini bildirdi.
BOMKOM Isparta’da önleyici ve koruyucu mücadele genişliyor BAMKOM Koordinatörü Özlem Top, bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışmalar ve yeni dönem projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Eğitim, farkındalık ve sahada güçlü iş birliği vurgusu öne çıktı.
İbradı’da yerli malı haftası minik yüreklerle şenlendi İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Avni Erdoğan Anaokulu’nu ziyaret ederek Yerli Malı Haftası coşkusuna ortak oldu; miniklerin şiirleri, kahkahaları ve İbradı’ya özgü lezzetler etkinliğe renk kattı.