Yaşam

Yaşam Haberleri

Şimdi moda villa


Yaşam 3.06.2020 23:44:00 0
Şimdi moda villa

Alanya Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, koronavirüs salgını nedeniyle otellerde kalmak istemeyen tatilcilerin bahçeli ve villa tipi evlere rağbet gösterdiğini kaydetti

Dünyayı etkisi altına alan ve herkesin yaşam şeklini değiştiren koronavirüs salgını turizmin de biçim değiştirmesine neden oldu. Oteller sertifikasyon sistemindeki kriterleri yerine getirerek kapılarını açarken, birçok yerli ve yabancı turistin ise daha çok villa tipi ve bahçeli evleri tercih etmesi bekleniyor. Şimdiden çoğu seyahat acentesinin yabancı turiste ev satışı ve kiralama yapan emlak firmalarına başvurduğu öğrenilirken, taleplerin otellerden çok müstakil evlere olduğu belirtildi.

İZOLE TATİL TALEBİ
Müşterilerinin, daha az insanla temas halinde olarak kendi ailesiyle izole şekilde tatil yapmak istediklerini belirten emlakçılar, özellikle yabancı turistlerin tur operatörlerinden bu yönde taleplerde bulunduğunu söyledi. Oda içinde jakuziden spor salonlarına, açık ve kapalı yüzme havuzlarından toplantı masalarına kadar çoğu imkanın sağlandığı villaların, bu yeni gelişen süreçte turistlerin yeni gözdesi olacağı düşünülüyor.

ÇOK CAZİP
Alanya Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, "Rezervasyon olarak önceki yılların gerisindeyiz ama turizmin harekete geçmesiyle kiralık konutların da hareketleneceğini düşünüyoruz. Şu an tercih yeşillikler içinde olan bahçeli müstakil konutlar" dedi. Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yakup Uslu da yerli turistlerin yanı sıra Avrupalılardan da talep aldıklarını söyledi. İspanya örneği veren Uslu, "İspanya'nın belli bölgelerinde otel yok, turizm kiralık dairelerle yapılıyor. Son zamanlarda Avrupa'da daire kiralamak çok gelişti. Bizim için de çok önemli bir model bu" ifadelerini kullandı.

Keçiborlu’da Karla mücadele seferberliği: Ekipler 7/24 sahada Keçiborlu’da kar yağışının ardından belediye ekipleri yol temizleme çalışmalarını hızla başlatırken, Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak (Koca Yusuf) vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin 7/24 sahada görev yaptığını vurgula
Kar manzarası trafiği kilitledi: Kirazlıdere yolunda uzun araç kuyrukları Isparta’da akşam saatlerinde kar manzarasını görmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisi Kirazlıdere yolunda uzun araç kuyruklarına neden olurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi.
Sekmen’den STK’lara destek mesajı Antalya’da Ormana Gençlik Derneği tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısına katılan İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, dayanışma ve birlik mesajları verdi.
Vali Erin’den Bladeco’ya yatırım ziyareti Isparta Valisi Abdullah Erin, güneş paneli ve hızlı şarj istasyonu üretimi yapan Bladeco firmasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar ve üretilen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Serik’te zirai don nöbeti Serik’te gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle üreticiler, seralarda soba yakarak ürünlerini don tehlikesine karşı sabaha kadar korumaya çalıştı.