Sinovac, Türkiye’deki Faz-3 ara sonuçlarını açıkladı


Gündem 9.07.2021 09:30:00 0
Sinovac, Türkiye’deki Faz-3 ara sonuçlarını açıkladı

Sinovac aşısının Türkiyedeki Faz-3 çalışmalarının ara sonuçları, aşının iki dozunun yüzde 83,5 etkili olduğunu gösterdi.

ANKARA (İGFA) - The Lancet dergisinde yayımlanan makalede Çinde geliştirilen COVID-19 aşısının Türkiyede yürütülen Faz-3 çalışmasından elde edilen ara veriler paylaşıldı. Makalede aşının yeni ortaya çıkan varyantlara karşı uzun vadeli etkinliğinin daha çeşitli bir katılımcı grubunda denenmesi gerektiği belirtildi.
Makalede şu verilere dikkati çekildi.

Faz-3 çalışmalarında 14 Eylül 2020 ile 5 Ocak 2021 tarihleri arasında 18-59 yaş arasındaki 10 bini aşkın gönüllü yer aldı.Gönüllülerden 6 bin 646sı, yani yüzde 65,1ine Covid aşısı yapıldı. 3 bin 568 kişilik yüzde 34,9u ise plasebo grubunda yer aldı.Ortalama 43 günlük gözlemin ardından aşı olan grupta semptom gösteren 9 kişinin PCR testi pozitif çıktı. Plasebo grubunda ise 32 vaka bildirildi.Aşının iki dozunun yapılmasından en az 14 gün sonra yüzde 83,5 etkili olduğu saptandı.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı