SİPERLİK MASKELER GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENT'TE ÜRETİLİYOR


Sağlık 5.04.2020 18:47:00 0
SİPERLİK MASKELER GÖLLER BÖLGESİ TEKNOKENT

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti ile Teknokent firması olan ARG medikal iş birliği ve YETEM merkezi desteği ile üniversite tıp fakültesinin siperlik ihtiyacını karşılamaktadır.

Bugüne kadar 300 adet teslim eden firma günümüz koşullarında günlük 50 adet ile üretime devam etmektedir. Ayrıca Teknokent aracılığı ile Hatay Reyhanlı Devlet hastanesine ve Isparta şehir hastanesine de destek sağlanmıştır. Covid-19 virüsünden korunmanın sadece maskenin yeterli olmadığı ve göze temas ile bulaşabildiği bilinmektedir. Üretilen siperliklerin bu durumda tam yüzü koruması nedeni ile önemi oldukça fazla olmaktadır. Sadece sağlık çalışanlarının değil aynı zamanda kişiler ile yakın mesafeden görüşerek çalışan tüm kamu ve ticari işletmelerdeki personelin kullanması tavsiye edilmektedir.

İLETİŞİM: DİYAR PEKGÖZ
05445446069

Türkiye'de şubat ayı yağış rekoru kırdı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde şubat ayı yağışları uzun yıllar ortalamasını ikiye katlayarak rekor kırdı. 35 ilde son 66 yılın en yüksek yağış miktarına ulaşılırken, metrekareye düşen 320,3 kilogram il
TİMBİR 2025 faaliyet raporu yayınlandı: Dijital medyanın güçlü yılında rekor başarılar Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2025 yılına dair kapsamlı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya Körfezi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Manavgat soruşturmasında 36 yeni gözaltı Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 36 şüpheli gözaltına alındı.
Bilal Özel: Üreticinin yükü hafifledi Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel: “Oluşacak maliyet avantajı gecikmeden iç piyasaya yansıtılmalı. Kararın gübre fiyatlarında yaklaşık %6,5 düşüş sağlaması bekleniyor.