Sivas’da doğal akvuryum Gökpınar ziyaretçilerini bekliyor


Gündem 11.06.2021 11:00:00 0
Sivas’da doğal akvuryum Gökpınar ziyaretçilerini bekliyor

Sivasta Cumhurbaşkanı Erdoğanın katılımıyla "hassas korunacak alanlar" listesine alınan doğal akvuryum görünümündeki Gökpınar Gölünde başlatılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

SİVAS (İGFA) - Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ülkenin nadide doğal güzelliklerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın tensipleriyle "hassas korunacak alanlar" listesine alınan doğal akvaryum görünümündeki Gökpınar Gölünde başlatılan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları Gökpınar’ın ruhuna uygun olarak tamamlandı.
Gökpınar’da günübirlik oluşan ziyaretçi yoğunluğunu dengelemeyi amaçlayan proje kapsamında, ahşap malzeme kullanılarak kamelyalar, kendine hayran bırakan berrak suyun yakından görülebileceği gezinti ve seyir alanları, oturma alanları, çocuk oyun alanları ve birçok donatının bulunduğu yeni mekanlar oluşturuldu. Mevcut doğal dokunun korunarak yeşil alanların artırıldığı düzenleme çalışmaları Valilik himayesinde İl Özel İdaresi marifetiyle kısa sürede tamamlandı.
Açıklamada, "Anadolunun nazar boncuğu Gökpınarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğümüz çalışmalara destek veren, sahip çıkan Sivas halkına, sivil toplum örgütlülerine, kamu kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bozkır ortasında turkuaz mavisi renklerin ahengi ve muhteşem tabiat eşliğinde yerli ve yabancı yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan Gökpınar Gölü’nü, yenilenen çevresiyle görmeye davetlisiniz" ifadelerine yer verildi.

Sivasın Gürün ilçesinde su altındaki birbirinden güzel flora ve faunasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Gökpınar Gölünün çevresinde yapılan peyzaj ve ıslah çalışmaları sona erdi. ( Sivas Valiliği - Anadolu Ajansı )

Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı