Sivas heyeti Paristen olumlu döndü

Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı heyeti, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına müzik başvurusu için Fransaya görüşmeye gitti.


Gündem 4.10.2021 16:30:00 0
Sivas heyeti Paristen olumlu döndü

SİVAS(İGFA)-  UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında başvuru yapan Sivas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı heyeti, bazı temaslarda bulunmak üzere Fransa'ya gitti. 

Paris ziyaretine, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker ve Sivas Belediyesi Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ahmet Turan Bozpolat katıldı. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras’ın Korunması Sözleşmesi Genel Sekreteri Tim Curtis Başkanlığı’ndaki konseye başvuru ile ilgili sunum yapan Sivas heyeti, şehrimizi ve müzik kültürümüzü anlatan bir de kısa film gösterimi gerçekleştirdi. 

Başvuru süreci değerlendirmesi için Türkiye Paris Büyükelçisi Refik Ali Onaner, UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Altay Cengizer ve Temsilci Yardımcısı Danışman Elif Okutucu bir araya geldi. Ziyaretler sonucu, Sivas’ın UNESCO Yaratıcı Şehir Ağına
adaylığını olumlu yönde etkileyeceği ifade edilerek projenin uluslararası arenada Fransa Büyükelçiliğimiz tarafından destekleneceği bildirildi.

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı