Sivas Kangallı özel öğrencilerin ellerinden tuttular

Sivas Valisi Salih Ayhan ve eşi Zeynep Akkiraz Ayhanın himayelerinde, Sivas Hizmet Vakfınca yürütülen Tut Elimden Projesi kapsamında aralarında Kangallı öğrencilerin de bulunduğu 33 özel çocuk Yıldız Dağı Kayak Merkezinde gönüllerince eğlendi.


Gündem 16.02.2021 16:31:00 0
Sivas Kangallı özel öğrencilerin ellerinden tuttular

 SİVAS (İGFA) - Vali Salih Ayhan, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, öncelikle kırsalda bulunan eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden; akademik, resim, müzik ve spor alanındaki yetenekli ve başarılı öğrencilerden, ailesinin maddi imkânsızlıkları veya diğer nedenlerle eğitimlerine ara verecek, eğitim hayatlarını bitirecek, yeteneklerini geliştiremeyecek bireylerin eğitimlerinin desteklenmesi konulu Tut Elimden Projesinden faydalanan öğrenciler ile Şehit Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Yıldız Kayak Merkezinde ziyaret etti.
 

Öğrencilerle Yıldız Dağında vakit geçiren Vali Ayhan, iki yıl önce başlattıkları Tut Elimden adlı bir projenin temel mantığının ilçe ve köylerden belli bir özelliği ve yeteneği olan kabiliyeti olan çocukların tespit edilip, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek olduğunu kaydetti. Kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için bir proje başlattıklarını aktaran Salih Ayhan, "Bu 33 çocuğumuz velisi bizzat benim, çocuklarımızın eğitim gelişimlerini sürekli izliyorum. Geleceğin iyi ressamlarını, sanatkârlarını, sanatçılarını, akademik anlamda başarılı olacak ve ülkesi için güzel işler yapacağını inandığım çocukları görüyoruz burada. Çocuklarımızı çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştireceğiz" diye konuştu.

Vali Ayhan, daha sonra Şehit Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile de bir araya geldi. Salih Ayhan, öğrencilere Demir Grup Sivasspor atkısı hediye ederek bir süre sohbet etti.

 


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...