Gündem

Gündem Haberleri

Sivasta Mahalle Meclisi toplandı

Mahallelerin kentsel sorunlarını tespit etmek, bölge halkının talep ve isteklerine en uygun çözüm yollarını üretmek amacıyla Sivas Belediyesi Mahalle Meclisi Toplantıları uygulamasını başlattı.


Gündem 29.03.2021 13:00:00 0
Sivasta Mahalle Meclisi toplandı
SİVAS (İGFA)- Ortak akıl ve istişare anlayışıyla Belediye Başkanı Hilmi Bilgin öncülüğünde düzenlenecek toplantıların ilki; Diriliş, Mimar Sinan, Kümbet, Emek, Tuzlugöl ve Selçuklu Mahallelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ortak ihtiyaçların belirlenmesi, karar süreçlerine halkın katılım sağlaması ve dolaylı olarak yaşam kalitesinin geliştirilmesi amaçlanan toplantıya; cami imamları, cami dernek başkanları, muhtarlar, azalar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, AK Parti mahalle başkanları ve site yöneticileri gibi geniş bir yelpazeden katılımcı iştirak etti. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehrin dinamiklerini harekete geçirmek için mahalle bazlı çalışmalarda Mahalle Meclisi toplantısını da önemsediklerini belirtti. ORTAK AKIL “İlkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı 66 mahallemizle de gerçekleştirerek doğru zamanda doğru yerde olmayı doğru çalışmalara imza atarak şehrimizin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap vermeyi amaçlıyoruz” diyen Başkan Bilgin, “İki yıllık görev süresi boyunca Şehrimize dair; hayalim var, görüşüm var, eleştirim var, fikrim var diyen her kesimle bir araya gelerek, ortak akıl ve istişareyi esas alarak fikir telakkisinde bulunduk. Günümüzün yönetim anlayışında en önemli husus hizmet ettiğiniz kesimi, yönetime dâhil edebilmek, katılımcılığı sağlayabilmek ve hesap verilebilirlik. Sizden aldığımız yetkiyle bu şehre hizmet ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmaları en iyi şekilde en doğru ve önceliğini tespit ederek hizmet etmek temel misyonumuzdur. Bu misyon çerçevesinde söz sizin, bugün bizler sizleri dinleyerek varsa görüş ve talepleriniz onları not alacağız varsa eksikliğimiz gidermek için daha çok çalışacağız. Biz yapmamız veya yapmamamız gerekenlere bu toplantıda sizlerle birlikte karar vereceğiz” diye konuştu.

Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı