“SİZLER, BİZİM KARDEŞİMİZSİNİZ, EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ”


Eğitim 24.10.2019 00:13:00 0
“SİZLER, BİZİM KARDEŞİMİZSİNİZ, EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ”

Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'nün, düzenlediği toplantı, Orman Fakültesi Amfi’sinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler başta olmak üzere, Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Yıldız Bolat, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Diler, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile DİLMER yönetici ve akademisyenleri, Öğrenci Konsey Başkanları, Kazakistan, Ruanda, Afganistan, Zambiya, Tunus, Endonezya, Azerbaycan, Bangladeş, Mısır, Yemen, Etiyopya, Fildişi Sahili, Türkmenistan, Kenya, Irak, Fas, Rusya olmak üzere 20 farklı ülkeden öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlanan toplantıda, ISUBÜ Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Diler, açılış ve selamlama konuşması yaptı. Prof. Dr. Abdullah Diler, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni tanıtarak yapılan faaliyetlerle ilgili öğrencileri ve katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Türkçe konuşarak, “Üniversitemiz yeni kurulmasına rağmen, 40 yıllık akademik geçmişe sahip. Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzün de bir yıllık geçmişi var. Koordinatörlüğümüz, geçen bir yıl gibi kısa bir sürede güzel etkinliklere imza attı.  Koordinatör ve ekibini tebrik ediyorum. Sizlere daha iyi hizmet vermenin bütün yollarını arıyorlar, her gün Rektörlüğümüzün kapısını aşındırıyorlar. Size sağlamakta olduğumuz imkânlar, sizin en doğal hakkınız. 4 yıl boyunca çok güzel imkanlarla çok güzel eğitim alacaksınız. DİLMER Müdürü Tarık hocamız ve ekibi ile en iyi şekilde eğitim öğretim alacaksınız. DİLMER ilk yılda, 2 sınıf açarak 50 öğrencimizle hizmete başladı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak kendi alanlarında en iyi hocalarımızla sizlere Türkçe eğitimini iyi ve kaliteli bir şekilde vereceğiz. Yabancı uyruklu öğrencilerin en çok ağırlıklı olduğu Üniversite 1. Sırada Karabük. Belki Karabük Üniversitesini geçip birinci sırada olamayız ama bizim yönetimimiz döneminde bu konuda ilk 10’da olacağımıza inanıyorum ve bu yönde gayret serf etmeliyiz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sınıf hocalarınıza, DİLMER Müdürlüğümüze, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne ve bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.  7/24 sizlere kapımız açık. Sizler, yurtdışında bizim gönüllü elçimiz olacaksınız. Sosyal, kültürel, barınma ve diğer konularda sizleri mutlu edebilirsek, sizler de ülkenizde bizi en iyi şekilde tanıtabilirsiniz. Sizlerle daha güçlüyüz. Sizleri aramızda görmekten son derece mutluyuz. Isparta, oldukça güzel bir Anadolu kenti. Dünyadaki toplam üretilen gülün yüzde 65’ini Isparta üretiyor. Isparta yaşanabilir kentler arasında son 10 yılda hep ilk 5’te yer alıyor. İlimiz, alt yapı imkanları, sosyal kültürel ve öğrenci dostu olmasıyla biliniyor. Ülkemize, Isparta’mıza üniversitemize hoş geldiniz. Sizlerin en küçük tırnağına gelecek eksiklik, hastalık, sıkıntı bizi derinden etkileyecektir. Bunu böyle bilmenizi isteriz. Sizler bizim kardeşimizsiniz. Evinize hoş geldiniz.” dedi.

Öğrenciler, Uluslararası öğrencilerle yakından ilgilendikleri için Rektör Diler ve Üniversite yöneticilerine teşekkür ettiler. Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, öğrencilerin sorularını Türkçe ve İngilizce olarak yanıtladıktan sonra, hatıra fotoğrafı çekimi ile toplantı sona erdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma