SKANDAL İDDİAYA MAKÜ REKTÖRÜ KORKMAZ'DAN AÇIKLAMA


Gündem 7.10.2019 23:21:00 0
SKANDAL İDDİAYA MAKÜ REKTÖRÜ KORKMAZ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde geçtiği iddia edilen tecavüz ve taciz girişimi ile ilgili paylaşım bir anda sosyal medyanın zirvesine ulaştı. Gizem isimli bir bayanın Twitter hesabında kendisi de dahil 2 kişinin öğretim üyeleri tarafından taciz ve tecavüz girişimine maruz kaldığını paylaşması sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir anda binlerce kişi tarafından hacteck açılarak paylaşılmaya başlayan iddia ilgili MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'dan açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

               

Son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medyada çıkan Üniversite’mizde meydana geldiği iddia edilen olaylar ile ilgili haberler üzerine, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

               

Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin “Kamu Görevinden Çıkarılma” cezası ile tecziyesi teklif edilmiş,  durum gereği için, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir.

               

Ayrıca disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019  tarihinde  durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir.

Antalya Ulaşımında “Yolsuzluk” ve “İhmalkârlık” İddiaları: “Otobüsler Göz Göre Göre Yandı!” Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ulaşıma dair çarpıcı yolsuzluk ve ihmalkârlık iddiaları gündemde. Eski bir çalışan, sistematik sömürü ve can güvenliğini hiçe sayan uygulamaları tek tek anlattı.
CHP’nin “İrade” Mitingine Halk Sessiz Kaldı CHP'nin, tutuklanan belediye başkanlarına destek için düzenlediği mitingde halk katılımı düşük kaldı. Katılımcıların çoğunluğunu parti yöneticileri ve belediye çalışanları oluşturdu.
CHP’nin “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” Mitingi Düşük Katılımla Gerçekleşti CHP'nin Antalya’da düzenlediği “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, tutuklanan belediye başkanlarına destek amacıyla yapıldı. Ancak mitingde halk katılımının düşük olması dikkat çekti; katılımcıların çoğu parti yöneticileri
POLİS ÜNİFORMASINDAN SAHNE IŞIKLARINA: GÜLEDA KELEŞ’İN İLHAM VEREN HİKÂYESİ 23 yıllık polislik kariyerini sanatla taçlandıran Güleda Keleş, Emniyet Teşkilatı’nın simge isimlerinden biri haline geldi. Hem görevde hem sahnede iz bırakan Keleş’in şiirleri TRT repertuvarına girerken, üniformalı bir fotoğrafı
Türkiye tarımsal hasılada rekor kırdı! Tarımsal hasıla 70 milyar dolar sınırını aştı Türkiye tarımsal hasılada rekor kırdı! Tarımsal hasıla 70 milyar dolar sınırını aştı