SKANDAL İDDİAYA MAKÜ REKTÖRÜ KORKMAZ'DAN AÇIKLAMA


Gündem 7.10.2019 23:21:00 0
SKANDAL İDDİAYA MAKÜ REKTÖRÜ KORKMAZ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde geçtiği iddia edilen tecavüz ve taciz girişimi ile ilgili paylaşım bir anda sosyal medyanın zirvesine ulaştı. Gizem isimli bir bayanın Twitter hesabında kendisi de dahil 2 kişinin öğretim üyeleri tarafından taciz ve tecavüz girişimine maruz kaldığını paylaşması sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir anda binlerce kişi tarafından hacteck açılarak paylaşılmaya başlayan iddia ilgili MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'dan açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

               

Son günlerde bazı yayın organları ve sosyal medyada çıkan Üniversite’mizde meydana geldiği iddia edilen olaylar ile ilgili haberler üzerine, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

               

Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin “Kamu Görevinden Çıkarılma” cezası ile tecziyesi teklif edilmiş,  durum gereği için, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir.

               

Ayrıca disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019  tarihinde  durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor