SON BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN DOLU DOLU BURDUR PROGRAMI


Siyaset 12.03.2021 23:43:00 0
SON BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

SON BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN DOLU DOLU BURDUR PROGRAMI

Burdur'a verdiği değerle bilinen ve her fırsat bulduğundan şehre gelerek açılışlarına, programlarına katılan Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı Binali yıldırım bugünde eşi Semiha Yıldırım ile birlikte bir dizi açılış ve temel atma töreni için yine Burdur'a geldi.

 

BugüN Burdur'a gelen son Başbakan Binali Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni'ne katıldı.


Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni'ne katıldı. Üniversiteye ait Lavanta Otel'de düzenlenen törende konuşan Yıldırım, "Akif, memleketin dörtte üçü işgal altındayken yazdığı İstiklal Marşı ile istiklal azmini, istiklal kararlılığını çok daha pekiştirmiş ve istiklal umudunu yeşertmiştir. Sözsüz milli marşı olan ülkeler dahi vardır ama unutmayalım ki tüm dünya devletleri içinde yalnızca Türkiye'nin Milli Marşı'na İstiklal yani bağımsızlık marşı denen ülkeyiz. Çünkü bu yerkürede kurtuluş mücadelesinden öte var olma mücadelesi verip, emperyalist ülkelerin iştahını kabartan Osmanlı bakiyesi toprakların işgaline, destansı mücadele ile son veren yedi düvele karşı vatanı tek yumruk olarak koruyan bir milletiz" diye konuştu.

 

Törende Mehmet Akif'in bestelenen eserleri müzik öğretmenleri muhteşem sesleriyle seslendirdi ve il genelinde düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Son Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesindeki MAKÜ Çiftliği Kompleksi açılış törenine katıldı. Yıldırım ve protokol üyeleri merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra üretim tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.Yıldırım, son programında ise Burdur 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde özel bir firma tarafından yaptırılacak olan Doğal Mineralli Su Dolum Tesisi'nin temel atma törenine katıldı. Binali Yıldırım, yarın ise Burdur Müzesi, Salda Gölü, Lisinia Doğal Yaşam Alanı'nı gezdikten sonra kentten ayrılacak.


Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat... Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.