SON DAKİKA: BAKAN ALBAYRAK'TAN BAYRAM ÖNCESİ MÜJDE


Yaşam 31.07.2020 11:00:00 0
SON DAKİKA: BAKAN ALBAYRAK

KDV oranı yüzde 8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde KDV'yi yüzde 1'e indirdik

Bakan Albayrak'tan bayram öncesi müjde: KDV oranı yüzde 8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde KDV'yi yüzde 1'e indirdik

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını %20'den %10'a

Yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV'yi %18'den %8'e indirdik.

Ayrıca; KDV oranı %8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde ve sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV'yi %1'e indirdik.

Esnafımızı her alanda desteklemek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu indirimler esnafımıza ve milletimize hayırlı olsun.

Isparta’da İlk Taziye Evi Açıldı BEKDER öncülüğünde ve belediye desteğiyle hizmete giren taziye evi, ilk olarak Şerife Tunç için kapılarını açarak vatandaşların acılarını birlikte paylaşmasına imkan sağladı.
Gölcük Tabiat Parkı’nda alt yapı çalışmaları devam ediyor Gölcük Tabiat Parkı’nda alt yapı çalışmaları devam ediyor
Bayramda ulaşımda yoğunluk: 12 milyonu aşkın araç geçiş yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı döneminde otoyol ve köprülerden toplam 12 milyon 338 bin 48 aracın geçiş yaptığını açıkladı.
Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 14 kişi yaralandı Konya’nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3’ü ağır 14 kişi yaralandı.
Başkentliler mesire alanlarında bayramın tadını çıkardı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı ile Hacıkadın Kent Ormanı, Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlardan büyük ilgi gördü.