Son dakika corona virüsü kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı...


Gündem 21.03.2020 10:08:00 0
Son dakika corona virüsü kararı! Resmi Gazete

Uzmanlık eğitimi gören hekimler, deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği durumlarda hekimlik görevlerini yürütmek üzere eğitim gördükleri kurumun dışındaki aynı ilin sağlık tesislerinde görevlendirilebilecek.

Sağlık Bakanlığı, tıp fakülteleri ve diş hekimliği öğrencilerinin sağlık tesislerinde görevlendirilebilmelerini sağlayacak yönetmelik değişikliği yaptı.
Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak, "Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair" yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı:

"MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği hallerde uzmanlık öğrencileri, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eğitim gördüğü kurumun dışındaki aynı il sağlık tesislerine 3 ayı geçmemek üzere görevlendirilebilir.
"Bu görevlerde geçen süreler eğitim süresinden sayılır."

Finike’de geceyi fırtına vurdu Antalya’nın Finike ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına seralara ve evlere zarar verdi, bazı binaların çatıları uçarken apartman camları kırıldı.
Aksu’da sel alarmı: Belediye teyakkuzda Antalya’nın Aksu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası belediye ekipleri gece boyunca sahada görev yaptı. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek tüm birimlerle çalışmaları
Böcek'in evinden 1 milyon liranın üzerinde nakit çıktı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede bir detay dikkat çekti. Tutuklanıp görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in
Antalya–Isparta Hattında Bitmeyen Çile Dereboğazı Yolu, ertelenen her adımda yeni bir kazayla hatırlanan, çözümü geciken bir insan hayatı meselesi olarak öncelik bekliyor.
Alanya Saray Mahallesi’nde Alacak Kavgası Kanlı Bitti Alanya’da iki grup arasında para anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Olay sonrası yaralı şüpheliler tedavilerinin ardından adliyeye sevk edildi.