Son üç yılda 11 bine yakın tutuklu ve hükümlü Adalette öğrendi

Adalet Bakanlığınca yürütülen modern infaz sistemi kapsamındaki faaliyetlerle, hükümlü ve tutukluların yeniden hayata kazandırılmaları hedefleniyor.


Gündem 12.10.2021 15:00:00 0
Son üç yılda 11 bine yakın tutuklu ve hükümlü Adalette öğrendi

ANKARA (İGFA) - Ceza infaz kurumlarında büyük titizlikle takip edilen örgün ve yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında son 3 yılda 10 bin 929 tutuklu ve hükümlü okuma yazma öğrenirken, 45 bin 178’inin ise eğitim öğretim hayatı devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında son üç yılda 10 bin 929 tutuklu ve hükümlü ceza infaz kurumlarında aldıkları eğitimle okuma yazma öğrenirken, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığıyla koordineli bir şekilde yapılan hafızlık eğitimi kapsamında da 24 tutuklu ve hükümlü hafız oldu.

Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre son olarak Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 2 hükümlü hafızlık belgesi aldığı, halen Ceza İnfaz Kurumları'ndaki 135 tutuklu ve hükümlü hafızlık eğitimi aldığı öğrenildi.

Öte yandan Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumları bünyesinde görev yapan 416 öğretmen, 556 psikolog ve 154 sosyal çalışmacı eğitim, iyileştirme ve topluma kazandırma faaliyetleri kapsamında tutuklu, hükümlü ve ailelerine yönelik psikolojik ve sosyal destek niteliğinde çalışmalar yapıyor. Hükümlü ve tutukluların kuruma girişlerinden itibaren uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler ile ihtiyaç ve risk saptaması yapılırken, çalışma sonunda çıkan rapora göre kişilere özgü yapılandırılmış olan destek ve müdahale programları uygulanıyor.


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı