Su ve Elektrik Faturaları İçin Flaş Karar


Yaşam 25.04.2020 02:06:00 0
Su ve Elektrik Faturaları İçin Flaş Karar

Koronavirüsün Türkiye’ye sıçramasının ardındna hayata geçirilen düzenleme ile su faturalarına 3 ay erteleme yapılırken elektrik faturalarında ise Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi 1 Şubat 2020 tarihi itibariyle tahsil edilememiş tüm alacaklarını yapılandıracak. İşte detaylar…

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, salgının ekonomik etkilerinin azaltılmasına yönelik atılan adımlardan biri de elektrik ve su faturalarına yönelik oldu.
İki kritik düzenleme kapsamında konutlar ve kapatılan işletmeler için su faturalarının ertelenmesinin önü açılırken, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin geçmiş dönem alacaklarına yönelik ise yapılandırma uygulaması hayata geçirilecek.

SU FATURALARI 3 AY ERTELENEBİLECEK

Meclis'te kabul edilen düzenleme kapsamında belediyelere ve bağlı kuruluşlarına su faturası alacaklarına 3 ay boyunca erteleme yetkisi veriliyor.
Söz konusu uygulama konutları ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerini kapsayacak.


 Su tüketimine bağlı alacaklar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gerekenlerle sınırlı olmak üzere belediye meclislerinde alınan kararlar doğrultusunda ertelenebilecek.
EŞİT TAKSİTLERE BÖLÜNECEK

Haziran ayına kadar kesilecek faturalara erteleme öngören düzenleme çerçevesinde söz konusu süre 3 ay daha uzatılabilecek. Alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilecek.
Elektrik faturalarına ilişkin düzenleme ise; Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin tahsil edilememiş alacaklarını kapsıyor.

ELEKTRİK BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Elektrik tüketiminden kaynaklanan ve 1 Şubat 2020 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş borçlar ile geçmişte yapılandırılmamış alacakların tamamı yapılandırılıyor. Eylül ayı sonuna kadar ilgili birimlere başvuru yapılması halinde ilk taksiti 2021 yılının Ekim ayının son gününe kadar ödenmek şartı ile söz konusu borçlar her yıl ilk taksitin tekabül ettiği ayda toplam 3 eşit taksite bölünecek.
Ayrıca alacakların ödenen kısmına isabet eden ceza ve faizlerinden de vazgeçilecek.

Antalya’da belediye çalışanı Boğaçayı’na atladı Antalya’da belediye çalışanı Boğaçayı’na atladı, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sudan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan çalışan, iş yerinde baskı gördüğünü öne sürdü.
AK Parti Isparta Teşkilatından Ramazan’da Gönül Sofraları Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Merkez İlçe Teşkilatı, Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü ev ziyaretleri kapsamında Şener ailesinin iftar sofrasına konuk oldu; birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi.
Mustafa Oğuz’dan Burdur’a yeni vizyon: KYK yurtları ve stadyum projesi AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Burdur’da planlanan KYK yurtlarının şehir merkezine yakın konumlandırılması ve yeni stadyumun ulaşım açısından avantajlı bir bölgede inşa edilmesi gerektiğini belirterek, mevcut stadyum a
Juventus – Galatasaray maçını izleyen vatandaş kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti Antalya’da 63 yaşındaki bir vatandaş, Juventus - Galatasaray karşılaşmasını izlediği sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
500 bin konutluk "Sosyal Konut Projesi"'nde kura süreci sürüyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde “Sosyal Konut Projesi” olarak anılan 500 bin konutluk projede, kura heyecanı devam ediyor.