Su ve Elektrik Faturaları İçin Flaş Karar


Yaşam 25.04.2020 02:06:00 0
Su ve Elektrik Faturaları İçin Flaş Karar

Koronavirüsün Türkiye’ye sıçramasının ardındna hayata geçirilen düzenleme ile su faturalarına 3 ay erteleme yapılırken elektrik faturalarında ise Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi 1 Şubat 2020 tarihi itibariyle tahsil edilememiş tüm alacaklarını yapılandıracak. İşte detaylar…

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, salgının ekonomik etkilerinin azaltılmasına yönelik atılan adımlardan biri de elektrik ve su faturalarına yönelik oldu.
İki kritik düzenleme kapsamında konutlar ve kapatılan işletmeler için su faturalarının ertelenmesinin önü açılırken, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin geçmiş dönem alacaklarına yönelik ise yapılandırma uygulaması hayata geçirilecek.

SU FATURALARI 3 AY ERTELENEBİLECEK

Meclis'te kabul edilen düzenleme kapsamında belediyelere ve bağlı kuruluşlarına su faturası alacaklarına 3 ay boyunca erteleme yetkisi veriliyor.
Söz konusu uygulama konutları ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerini kapsayacak.


 Su tüketimine bağlı alacaklar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gerekenlerle sınırlı olmak üzere belediye meclislerinde alınan kararlar doğrultusunda ertelenebilecek.
EŞİT TAKSİTLERE BÖLÜNECEK

Haziran ayına kadar kesilecek faturalara erteleme öngören düzenleme çerçevesinde söz konusu süre 3 ay daha uzatılabilecek. Alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilecek.
Elektrik faturalarına ilişkin düzenleme ise; Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin tahsil edilememiş alacaklarını kapsıyor.

ELEKTRİK BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Elektrik tüketiminden kaynaklanan ve 1 Şubat 2020 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş borçlar ile geçmişte yapılandırılmamış alacakların tamamı yapılandırılıyor. Eylül ayı sonuna kadar ilgili birimlere başvuru yapılması halinde ilk taksiti 2021 yılının Ekim ayının son gününe kadar ödenmek şartı ile söz konusu borçlar her yıl ilk taksitin tekabül ettiği ayda toplam 3 eşit taksite bölünecek.
Ayrıca alacakların ödenen kısmına isabet eden ceza ve faizlerinden de vazgeçilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü