Sultan 2. Murad Han Bursada dualarla anıldı

Osmanlı’nın ikinci kurucusu sayılan Çelebi Mehmed’in oğlu olarak dünyaya gelen 2. Murad Han, vefatının 570. yılında Bursada anıldı. Muradiye Külliyesi’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı


Gündem 3.02.2021 17:30:00 0
Sultan 2. Murad Han Bursada dualarla anıldı

BURSA (İGFA)- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından II. Murad Han’ın 570’inci vefat yıldönümü münasebetiyle Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde anma programı düzenlendi. Program öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekiler, II. Murad Han’ın türbesini ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okuyarak dua ettiler. Daha sonra müzeyi gezen katılımcılar, eserleri yakından inceledi.

Muradiye Camii İmam Hatibi Lütfi Taşcı tarafından Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Fetret Devri’ni bitirdiği için Osmanlı’nın ikinci kurucusu sayılan Çelebi Mehmed’in oğlu olarak dünyaya gelen 2. Murad’ın geride Cihan Devleti’ne doğru yol alan bir devletle Fatih Sultan Mehmed gibi bir evlat bıraktığını söyledi. Başkan Aktaş, 2. Murad devrinde birçok eserin Arapça ve Farsçadan Türkçeye çevrilmesi Türk kültürünün gelişmesi bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, 30 yıl süren hükümdarlığı boyunca hakkın, adaletin egemenliği için büyük mücadele veren Sultan 2. Murad Han’ı anmanın önemine değindi. Ecdadın 1000 yıldır bütün cihanda onurla İslam’ın sancaktarlığını yaptığını hatırlatan Erbaş, bu idealin devlet bulmuş hali olan Osmanlı’nın 700 yıl adalet ve merhamet dağıttığını söyledi. Cihan Devleti’nin büyük hükümdarlarından birinin de 2. Murad Han olduğunu belirten Erbaş, etkinliği organize eden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı
Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak