Sürekli şikayetçi olanların iş verimi düşüyor


Gündem 14.06.2021 14:00:00 0
Sürekli şikayetçi olanların iş verimi düşüyor

Sürekli şikayet eden bireylerin hayatlarının da olumsuz etkilendiğini belirten uzmanlar, işinden şikayetçi olanların iş veriminin düştüğünü, arkadaşlarıyla ilişkilerinden şikayet edenlerin de ilişkilerinin bozulduğuna dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Dilara Aloğlu, sürekli şikayet etme psikolojisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bazı insanların, arkadaşları, aileleri, işleri bazen de tüm hayatları ile ilgili sürekli şikâyet ettiklerinin görüldüğünü belirten Dilara Aloğlu, "Bu kişiler, sanki hayatlarında hiçbir olayın kendi kontrollerinde değil de başkalarının kontrolünde gibi algılar ve tüm yaşananları dışarı atfetmeye meyilli olurlar. Olan biten tüm olaylar başkaları ya da kötü kader ve şanssızlıkla ilişkilendirilir. Kendilerini sürekli haklı görürler, her şeyden memnuniyetsizlik duyarlar, düşük özgüven sahibidirler ve hiçbir şekilde aksiyon almak istemezler" dedi.

Bu davranışın kişilerin çevresindeki bireyleri de olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Dilara Aloğlu, “Bu tarz ebeveynlerle yetişen bir çocuk olduğunuzu düşünün. Çocuklar ebeveynlerini rol model alırlar ve sorun çözme becerilerinde de en önemli kaynaklardan biri ebeveynleridir. Bu tutumların sergilendiği bir evde yetişiyorsanız siz de bir süre sonrasında sürekli olaylar kendi kontrolünüzde değilmiş gibi algılayacak ve dışarı atfetmeye başlayacaksınızdır” diye konuştu.


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı