Gündem

Gündem Haberleri

Susuzluk kavurdu


Gündem 3.06.2020 22:48:00 0
Susuzluk kavurdu

Antalya'da doğal ve tarihi zenginlikleri ile her yıl milyonlarca ziyaretçi çeken Demre ilçesine 20 kilometre uzaklıkta yaşanan susuzluk sorunu Antalya'ya yakışmıyor. Demre- Kaş yolu üzerindeki Davazlar Mahallesi'nin İkikuyu, Karakuyu, Kocakışla, Kocayer ve Armutçukuru mevkilerinde yaşayanlar, içme suyuna muhtaç yaşıyor. Davazlar Mahallesi'ne bağlı 4 mevkide içme suyu hattı bulunmuyor.

BU ÇAĞDA BU ÇİLE
İkikuyu mevkisinde 6 hanede 13 kişi, Karakuyu mevkisinde 3 hanede 9 kişi, Kocayer mevkisinde 1 kişi, Kocakışla mevkisinde 3 hanede 10 kişi, Armutçukuru'nda 1 hanede 4 kişi olmak üzere toplam 37 vatandaş yaşıyor. Bölge halkı, yağmur suyundan biriktirdikleri suyu içmek zorunda kalıyor. Kekik, incir, badem yetiştiren ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler 10 kilometre uzaklıktan tankerle su taşıyor. Bölge halkı 6 kilometre uzaklıktan küçük pompalama sistemiyle getirilecek içme suyuna bir an önce kavuşmak istiyor.

ÖLMEDEN GÖRELİM
Bölgenin en yaşlısı olan, 8 çocuk, 16 torunu bulunan Yusuf Beşkeçili, Büyükşehir Belediyesi'nden sorunlarının çözülmesini istedi. Beşkeçili, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten bir isteğim var. Ölmeden burada içme suyu görmek, musluktan su içmek istiyorum. Çocuklarımın hepsi su olmadığı için burayı terk etti. Çok güzel arazilerimiz var. Ama su olmadığı için hiçbir şey ekemiyoruz. Muhittin başkanımız gelsin görsün burayı" dedi.

SU OLMAMASI AYIP
Mahallede hayvancılıkla uğraşan, Aziz Beşkeçili, "Biz burada üretiyoruz. Hayvancılık yapıyoruz. Gömbe suyunun dağıtımının yapıldığı ana boruya 6 kilometre uzaktayız. Küçük bir motopompla buraya su getirilebilir. Biz bu çağda burada su olmamasını bir ayıp olarak görüyoruz. Başkanımızdan bu ayıbın kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu. Eşi Remziye ve kızları Gönül ve Emine ile birlikte atadan kalma yöntemlerle peynir üretmeye devam eden Aziz Beşkeçili, su sorunu nedeniyle gençlerin bölgeyi terk ettiğini söyledi.

YATIRIM ATAĞI YARIDA KESILDI
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Menderes Türel döneminde 650 milyon TL yatırım bedeliyle Gazipaşa'dan Kaş'a kadar olan bölgede 4 bin 500 kilometre içme suyu hattı döşemişti. Büyükşehir yasasıyla köyden mahalleye dönen birçok kırsal bölge ilk kez suyla tanışmıştı. Hatta, Akseki ilçesindeki yüz yıldır yaşadığı su sorunu nedeniyle ismi Susuzşahap olan bölge de bu yatırımdan payını almış, halk ilk kez çeşmelerinden su aktığını görmüştü. 85 yaşındaki Hanife Ulaş'ın o dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel'e teşekkür mesajı ülke gündemine oturmuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü