Süt ihracatının önündeki engeller kaldırıldı!


Gündem 22.05.2020 22:18:00 0
Süt ihracatının önündeki engeller kaldırıldı!

Önce Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Çin'e yapılan süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kaldırıldığını açıkladı.Sosyal medya hesapları üzerinde açıklama yapan ikili açıklamalarında şunlara yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,

*Ticaret Bakanlığımızla yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde ülkemizden Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kalkmıştır. Çin tarafınca, ülkemizden Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı yapmaya yetkili firmaların listeleri yayınlanmıştır.

* Listede yerini alan 54 firmamıza birçok süt ürünü grubunda ihracatın önü açıldı. Bu kararla uluslararası piyasanın tarım sektörümüze duyulan güveni de bir kez daha teyit etmiştir. Hem süt üreticilerimize hem de süt ürünleri üretici firmalarımıza hayırlı olsun.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,

*Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın iş birliğinde, Ticaret Müşavirliğimizin de katkılarıyla yürütülen yoğun girişimler neticesinde, ülkemizden Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kalkmıştır.

*Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi tarafından yapılan açıklama ile ülkemizden Çin’e süt ve süt ürünleri ihraç edebilecek firma listeleri duyurulmuştur. Bu kapsamda sektörümüzün önde gelen 54 firması Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebilecektir.

Bakan Pekcan ayrıca, yaklaşık 6 milyar dolar ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından olan Çin pazarının Türk ihracatçılarına açılmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

EGİAD elekleri ile EİB Genç İhracatçılar Konseyi’nden iş birliği EGİAD elekleri ile EİB Genç İhracatçılar Konseyi’nden iş birliği
Mardin'de Büyükşehir Belediye işçilerine zam müjdesi Mardin'de Büyükşehir Belediye işçilerine zam müjdesi
AK Parti Bursa Osmangazi gençliğinden 'Srebrenitsa' hassasiyeti AK Parti Bursa Osmangazi gençliğinden 'Srebrenitsa' hassasiyeti
Kütahya Belediyesi'nden haka aşure dağıtımı Kütahya Belediyesi'nden haka aşure dağıtımı
Balıkesir Edremit’te halk sağlığı için kurumlar el ele Balıkesir Edremit’te halk sağlığı için kurumlar el ele