Talas’ta Necip Fazıl’ın anısına sergi


Gündem 29.05.2021 14:30:00 0
Talas’ta Necip Fazıl’ın anısına sergi

Fikir ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden üstat Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 38. yıl dönümünde Kayserinin Talas Belediyesi tarafından hazırlanan “Bilinmeyen Yönleriyle Necip Fazıl Fotoğraf Sergisi” ile bir kez daha anıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’deki sergiyi gençlerle birlikte gezen Kayserinin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, amaçlarının Necip Fazıl Kısakürek’i anmak ve anlamak olduğunu söyledi.

66 fotoğraftan oluşan serginin büyük emeklerle hazırlandığını belirten Başkan Yalçın, “Ölümünün 38. yıl dönümünde aksiyon adamı üstat Necip Fazıl Kısakürek’i hem tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katıldığı çevrim içi programla andık hem de şimdi onun fotoğrafları ve eserlerinden bazılarının yer aldığı sergi açtık. Biliyoruz ki üstat Kayserilileri çok severdi. Kayserililer de kendisini çok sever. Kendisini bir kez daha rahmetle yâd ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN YALÇIN’DAN SERGİYE ÖZEL ESERLER

Sergide Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesi ve çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanki fotoğrafları kronolojik olarak sıralanırken, aynı zamanda Başkan Yalçın kütüphanesinde bulunan Necip Fazıl Kısakürek’e ait çok sayıda kitabın ilk baskı ve imzalı örneklerini de görücüye çıkardı.

Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’deki “Bilinmeyen Yönleriyle Necip Fazıl Fotoğraf Sergisi” hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebilir.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.