Taliban, Ankara’nın Kabil Havaalanı güvenliğini sağlama önerisini reddetti


Gündem 11.06.2021 09:30:00 0
Taliban, Ankara’nın Kabil Havaalanı güvenliğini sağlama önerisini reddetti

Bir Taliban Sözcüsü, ABDyle geçen yıl varılan asker çekme anlaşması çerçevesinde, Türkiyenin de askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi ve böylece Ankaranın ABDnin öncülüğündeki NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil Havaalanının güvenliğini sağlama önerisini reddetti.

Reutersın haberine göre, telefon mesajı aracılığıyla Türkiyenin önerisi sorulan Talibanın Dohadaki sözcüsü Suheyl Shaheen, Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğini belirtti. Shaheen verdiği yanıtta, "Türkiye son 20 yılda NATO güçlerinin bir parçasıydı, bu nedenle ABDyle 29 Şubat 2020de imzaladığımız anlaşma uyarınca çekilmeliler" dedi.

Sözcü, ayrıca "Diğer taraftan Türkiye büyük bir İslam ülkesi. Afganistanın tarihi bağları var. Gelecekte yeni bir İslami hükümet kurulduğunda onlarla yakın ve iyi ilişkiler içinde olmayı umuyoruz" diye konuştu.


Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!