TARIM İL MÜDÜRÜ TUĞRUL, SELDE HAYVANLARI TELEF OLAN AİLELERİ ZİYARET ETTİ


Gündem 8.06.2022 09:22:00 0
TARIM İL MÜDÜRÜ TUĞRUL, SELDE HAYVANLARI TELEF OLAN AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Burdur ve ilçelerinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli sağanak yağış, üreticiyi de zarara uğrattı. Sağanak yağış sonrası yetkililerden yapılan açıklamaya göre Gölhisar ilçesi Yeşildere Köyünde 5 ev ve 4 ahırı sel suları basarken, 49 adet küçükbaş hayvan ise telef oldu.

Gölhisar ilçesini etkileyen afet sonrası Gölhisar Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi ekipleri de harekete geçti.

Burdur İl Tarım Müdürü Mehmet Tuğrul, Yeşildere köyüne giderek bölgede incelemelerde bulundu ve ekipler tarafından yağmur nedeniyle zarar gören ekili alanların tespiti yapıldı. Müdür Tuğrul köylüler ile bir araya gelerek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Burdur İl Tarım Müdürü Mehmet Tuğrul, ”Yeşildere köyümüzde selde hayvanları telef olan aileleri ziyaret ettik. Seralardaki zararları yerinde gördük. Yeşildere Hisarardı Uylupınar köylülerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sayın Valimizin ‘bir yumurta dahi kırılsa yerine koyacağız’ sözünü üreticilerimize ilettik” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın 23 Nisan mesajı CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın 23 Nisan mesajı
Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak Hedef Nevşehir’i Türkiye’nin en temiz şehri yapmak
CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı CHP Keşan İlçe Başkanı Çakır’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
'Ege'den 2025 öncesi yeni klip 'Ege'den 2025 öncesi yeni klip