Yaşam

Yaşam Haberleri

Tarihe çöp ihaneti


Yaşam 5.01.2020 23:17:00 0
Tarihe çöp ihaneti

Antalya’da tarihi eserler bir türlü korunamıyor. Kepez’in Santral Meahallesi’nde şehir girişindeki tarihi su sarnıçları çöplüğü çevrildi. Bir sarnıca sprey boya ile yazı yazıldı

Antalya, binlerce tarihi eseri ile milyonlarca turiste ev sahipliği yaparken kendini bilmez kişilerde tarihe ihanet ediyor. Kepez ilçesinde şehrin girişinde yer alan tarihi su sarnıcı bu ihanetten nasibini alan tarihi eserlerden sadece biri oldu. Santral Mahallesi'ndeki 300 yıllık su sarnıcın içerisi çöplüğe çevrildi. Sarnıcın etrafını korumak için yapılan tel örgüler ise hırsızlar tarafından çalındı kapısı kırıldı.

SPREY BOYA İLE YAZI
Çevreye kötü kokular yayan tarihi su sarnıcının geceleri madde bağımlıların mekanı haline gelmesi tepki çekti. Bir başka ihanette aynı bölgedeki bir başka sarnıçta yaşandı. Kendini bilmez bir kişi tarafından sarnıcın üstüne sprey boya ile yazı yazılması görenleri çileden çıkardı. Yapılan şikapet üzerine sarnıcın üstü betanlo sıvanarak yazı kapatıldı. Vatandaşlar, sarnıçlar için önlemin alınmasını isteyerek, "Bunlar başka yerde yok" dedi.

Sillyon’daki Asırlık Yörük Evleri Turizme Kazandırılıyor Antalya Serik’teki Sillyon Antik Kenti’nde bulunan asırlık Yörük-Türkmen evleri restore edilerek turizme kazandırılıyor; yapılardan biri, Kadir İnanır’ın rol aldığı Köprü filmiyle anılan “Kadir İnanır Evi” olarak ziyaretçileri ağı
Antalya merkezli dolandırıcılık operasyonu: 480 bin liralık vurgun Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtan 3 şüpheli, yüksek kâr ve banka promosyonu vaadiyle 4 vatandaşı 480 bin lira dolandırdı; düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılardan 2’si tutuklandı.
SGK İl Müdürü Balban’dan Hizmet-İş’e Ziyaret Isparta SGK İl Müdürü Bayram Balban’dan Hizmet-İş Sendikası’na Ziyaret
Isparta’da Orman Haftası’na Özel Fidan Dağıtımı Isparta Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dağıtım etkinliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Antalya’da rüşvet soruşturması derinleşiyor: Şoför ve koruma gözaltında Tutuklu Başkan Muhittin Böcek’in yakın ekibinde yer alan iki isim, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında gözaltına alındı.