Yaşam

Yaşam Haberleri

Tarihe çöp ihaneti


Yaşam 5.01.2020 23:17:00 0
Tarihe çöp ihaneti

Antalya’da tarihi eserler bir türlü korunamıyor. Kepez’in Santral Meahallesi’nde şehir girişindeki tarihi su sarnıçları çöplüğü çevrildi. Bir sarnıca sprey boya ile yazı yazıldı

Antalya, binlerce tarihi eseri ile milyonlarca turiste ev sahipliği yaparken kendini bilmez kişilerde tarihe ihanet ediyor. Kepez ilçesinde şehrin girişinde yer alan tarihi su sarnıcı bu ihanetten nasibini alan tarihi eserlerden sadece biri oldu. Santral Mahallesi'ndeki 300 yıllık su sarnıcın içerisi çöplüğe çevrildi. Sarnıcın etrafını korumak için yapılan tel örgüler ise hırsızlar tarafından çalındı kapısı kırıldı.

SPREY BOYA İLE YAZI
Çevreye kötü kokular yayan tarihi su sarnıcının geceleri madde bağımlıların mekanı haline gelmesi tepki çekti. Bir başka ihanette aynı bölgedeki bir başka sarnıçta yaşandı. Kendini bilmez bir kişi tarafından sarnıcın üstüne sprey boya ile yazı yazılması görenleri çileden çıkardı. Yapılan şikapet üzerine sarnıcın üstü betanlo sıvanarak yazı kapatıldı. Vatandaşlar, sarnıçlar için önlemin alınmasını isteyerek, "Bunlar başka yerde yok" dedi.

Batı Akdeniz ihracatının yıldızları ödüllerini aldı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği “İhracatın Yıldızları” töreninde, Antalya, Burdur ve Isparta’dan en fazla ihracat yapan 61 firma, 25 farklı kategoride ödüllendirildi.
Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı Küresel ham çelik üretimi kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak 140,1 milyon tona gerilerken, Türkiye’nin ham çelik üretimi yüzde 10 artışla 3,3 milyon tona yükseldi.
Tepkiler sonrası sahaya indi: Karayolları bölge müdürü Isparta ilçelerinde Isparta ve Burdur’da eleştirilen Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan, tepkilerin ardından Isparta ilçelerinde belediye ziyaretlerine başladı.
Başkan Sekmen’den Sahada Örnek Duruş İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Ormana Mahallesi’nde yaprak ve çamurlu alanlarda yapılan temizlik çalışmalarına belediye personeliyle birlikte katılarak, daha temiz ve güvenli bir çevre için sahada görev aldı.
Yüzyılın Konut Projesi’nde kuralar pazartesi günü başlıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında ilk kura çekimi pazartesi günü gerçekleştirilecek. Projede konut teslimatlarının Mart 2027 itibarıyla başlaması planlanıyor.