TARİHİ ÜZÜM ÇARŞISINDA 3. ETAP RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI


Yaşam 31.10.2022 15:44:00 0
TARİHİ ÜZÜM ÇARŞISINDA 3. ETAP RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Isparta Belediyesi tarafından 16’sı tescili 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Çarşısında ilk iki etapta toplam 35 dükkanın restorasyonu tamamlanırken, üçüncü etapta restorasyon çalışmaları başladı. İkinci etapta tamamlanan ve yola bakan dükkanların önündeki kaldırım da yenileniyor.

Isparta Belediyesi tarafından şehrin kalbi noktasında bulunan Tarihi Üzüm Çarşısı’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarda bugüne kadar birinci etapta 1, ikinci etapta ise 2 adada bulunan dükkanlar restore edildi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ilk adada 4’ü tescilli toplam 11 dükkanın restorasyon çalışmaları tamamlanırken, ikinci etapta toplam 24 işyeri projeye uygun olarak restore edilerek, farklı bir görünüme kavuşturuldu.

Tarihi Üzüm Çarşısındaki restorasyon çalışmaları üçüncü etap ile devam ediyor. İkinci etabın tamamlanmasının ardından Valilik binası arkasında oluşturulan alana taşınan esnaf, tekrar dükkanlarına geri döndü. Üçüncü etapta yer alan üç adada hizmet veren esnaf da Valilik binası arkasındaki alana taşınırken, yüklenici firma çevre güvenliğini alarak, restorasyon çalışmalarına başladı.

Tarihi Üzüm Çarşısında bir yandan restorasyon işlemleri sürerken diğer yandan Isparta Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. İkinci etaptaki dükkanların tamamlanmasının ardından yola bakan kısımdaki kaldırım taşları yenileniyor. Eskiyen ve deforme olan kaldırım taşları sökülürken, yerine projeye de uygun görünüm sağlayacak taşlar döşeniyor.


Merkez'in rezervleri yükseldi Merkez'in rezervleri yükseldi
Gebze'de dilencilere yönelik çalışma Gebze'de dilencilere yönelik çalışma
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
İstanbullulara hava uyarısı! İstanbullulara hava uyarısı!
Manisa'nın hedefi galibiyet Manisa'nın hedefi galibiyet