TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ


Gündem 3.06.2021 01:28:00 0
TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Çavdır İlçesi Bölmepınar Köyünde bulunan Tarihi Dengere Camii restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundular.

 

“DENGERE CAMİİ RESTORASYON İÇİN PROJELENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE”

Burdur İlindeki önemli eserlerden bir tanesi olduğunu belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Çavdır'a bağlı Bölme Pınar adı ile bilinen Dengere köyündedir. Selçuklu ve beylikler dönemi ahşap direkli, toprak damlı camilerin Osmanlı Dönemi'nde yapılmış örneklerindendir. Kitabesi olmadığından kim tarafından ve ne zaman yapıldığı belli değildir. Dengere Cami'nin duvarındaki taşlardan birine 1661 tarihi kazınmıştır. Caminin esas ölçüsü olan düz toprak dal sonradan kısmen kaldırılıp üzerine çatı yapılarak kiremit ile örtülmüştür.1968 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiş, tamamen yıkılan batı duvarı yeniden yapılmıştır. Bu yapılan çalışmadan sonra 2009 yılında rölöveleri, 2013 yılında restorasyon projeleri ve çevre düzenleme projeleri Antalya Koruma Kurulu tarafından uygun bulunan Caminin esaslı onarım çalışmaları için gerekli teknik çalışmaların Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü deneyiminde yapılması Kurul tarafından uygun bulunmuştur. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz saha çalışması bizzat gerçekleştirerek, yapılan bu çalışmayı kurul onayına sunacaktır. Kurulun yapılan projeyi uygun bulması ile yapısını bozmadan restorasyon çalışmaları yapılacaktır.” İfadelerine yer verdiler.


İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi