Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den at ve eşek eti açıklaması!


Gündem 16.12.2019 15:05:00 0
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, muhalefetin Sudan’an at ve eşek eti ithal edildiğine yönelik iftiralarına cevap verdi. Pakdemirli, “Türkiye'nin ithal ettiği at eti, eşek eti, domuz eti de yoktur” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Pakdemirli, muhalefetin Türkiye'nin Sudan'dan at ve eşek eti ithal edileceği yönündeki iddialarının anımsatılması üzerine, şu açıklamayı yaptı:

"Böyle bir talep mi varmış? Bu konuda teknik gerekli bilgiye sahip olmadan arkadaşlarımız yorumlar yapıyorlar. Ben bunları doğru bulmuyorum. At eti meselesi şudur; 'GTİP' diye bilinen yurtdışında 'HS' denilen genel tarif vardır, her ürün grubuyla ilgili. Bunlar at, eşek, dana ve diğer etleri de kapsar. Bununla ilgili bir yanlış anlaşılma var. Yoksa Türkiye'nin ithal ettiği at eti, eşek eti, domuz eti de yoktur."

Serik’te kayalıklarda mahsur kalan keçi ve kuzu kurtarıldı Kayalıklarda mahsur kalan keçi ve kuzu, itfaiyenin 60 metrelik zorlu operasyonuyla sağ salim kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Gölhisar’da fuhuş operasyonu: 7 kadın kurtarıldı, 2 kişi tutuklandı Burdur’un Gölhisar ilçesinde bir otele yönelik düzenlenen fuhuş operasyonunda fuhşa zorlandıkları belirlenen 7 kadın kurtarılırken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Başkan Çelik’ten deprem gerçeği vurgusu: Önlem hayat kurtarır ITSO Başkanı Metin Çelik, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yayımladığı mesajda hem hayatını kaybedenleri andı hem de yapı güvenliği ve bilinçli önlemlerin hayati önemine dikkat çekti.
Isparta ekonomisini uçuracak karar! Isparta sanayisi adına son derece önemli bir gelişme yaşanıyor. Atabey ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve 4. kademe bölgesinde bulunan Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için kritik bir adım atılarak,
Resmi Gazete’de gece yarısı atama depremi Resmi Gazete’de gece yarısı atama depremi