Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı


Yaşam 11.01.2020 17:55:00 0
Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı

**Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı**

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ülkemizde  tarımsal eğitimin başlamasının 174. yılı dolayısıyla program düzenledi. Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

İnsanoğlu ayağını toprağa bastığı andan itibaren tarım ve ziraatin var olduğunu söyleyen Vali Seymenoğlu genç ziraat mühendisi adaylarına seslenerek “Ne olur toprağı sevin! Toprağı sevmedikten sonra toprağa saygı duymadıktan sonra istediğiniz kadar üst düzeyde diplomalar alın emin olun ki hiç biri işe yaramıyor arkadaşlar. Bu toprak olmazsa olmaz, onun için ne olur toprağı sevelim. Toprağı sevmemiz içinde coğrafyada dolaşmanız lazım. Bu eğitimi alma anlamında bulunmaz bir coğrafyadasınız, ne olur sınıfların dışına çıkalım sevgili arkadaşlar. Mezun olduktan sonra bir çiftçinin derdiyle dertlenememişseniz, onlara yol gösterememişseniz bu diplomanın hakkını vermemiş oluruz. Ama eminim ki sizler bunu yapacaksınız. Bunu yaparsanız hem kendiniz mutlu olacaksınız hem yaptığınız işin daha rahat faydasını görmüş olacaksınız.” dedi.

Detaylar: isparta.gov.tr/tarim-egitiminin-baslamasinin-174uncu-yili

DSİ kepçesiyle ‘define arama’ iddiası Burdur’u karıştırdı Kamuya ait kepçenin izinsiz kazıda kullanıldığı iddiası şehirde büyük tepki toplarken, İl Özel İdaresi’nin denetimsiz işleyişi eleştirilerin odağına yerleşti.
Burdur ASH il müdürlüğünden şehit öğretmenin ailesine anlamlı ziyaret Ağlasun’da Şehit Öğretmen Bayram Yeşil’in annesine yapılan ziyarette, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri destek ve dayanışma mesajı ileterek öğretmenlerin anlamlı gününde şehitlerin aziz hatırasını yad etti.
Burdur’da sağlıkta yeşil dönüşüm başladı İl Sağlık Müdürlüğü’nün BAKA destekli “Yeşil Hastane” projesinin ilk fazı tamamlandı; eğitimlerle oluşturulan Yeşil Ekipler tüm sağlık tesislerinde çevresel dönüşüme öncülük edecek.
TİMBİR'e “yılın sivil toplum kuruluşu” ödülü Dijital medya alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlenen programda “Yılın Sivil Toplum Kuruluşu” ödülüne değer bulundu.
Jandarma Ekipleri: Aydoğmuş Vahşetini Aydınlatmak İçin yağmur-çamur demeden mücadelede ediyor AYDOĞMUŞ’TAKİ VAHŞET SONRASI JANDARMA ZAMANLA YARIŞIYOR BÖLGEDE YOĞUN YAĞMUR VE ÇAMURDA, ARAMA ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR..