Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı


Yaşam 11.01.2020 17:55:00 0
Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı

**Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı**

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ülkemizde  tarımsal eğitimin başlamasının 174. yılı dolayısıyla program düzenledi. Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

İnsanoğlu ayağını toprağa bastığı andan itibaren tarım ve ziraatin var olduğunu söyleyen Vali Seymenoğlu genç ziraat mühendisi adaylarına seslenerek “Ne olur toprağı sevin! Toprağı sevmedikten sonra toprağa saygı duymadıktan sonra istediğiniz kadar üst düzeyde diplomalar alın emin olun ki hiç biri işe yaramıyor arkadaşlar. Bu toprak olmazsa olmaz, onun için ne olur toprağı sevelim. Toprağı sevmemiz içinde coğrafyada dolaşmanız lazım. Bu eğitimi alma anlamında bulunmaz bir coğrafyadasınız, ne olur sınıfların dışına çıkalım sevgili arkadaşlar. Mezun olduktan sonra bir çiftçinin derdiyle dertlenememişseniz, onlara yol gösterememişseniz bu diplomanın hakkını vermemiş oluruz. Ama eminim ki sizler bunu yapacaksınız. Bunu yaparsanız hem kendiniz mutlu olacaksınız hem yaptığınız işin daha rahat faydasını görmüş olacaksınız.” dedi.

Detaylar: isparta.gov.tr/tarim-egitiminin-baslamasinin-174uncu-yili

Eğirdir Gençlik Spora Milli Atama Milli Takım Badminton Antrenörü Özlem Kafadar Toğar, Eğirdir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü olarak görevine resmen başladı.
Isparta’dan müzik dünyasına yeni bir yıldız doğuyor Ev hanımlığından sahnelere uzanan yolculuğuyla dikkat çeken Fatma Daldal, ilk klibiyle hem müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı hem de Isparta’nın doğal ve tarihi güzelliklerini Türkiye’ye tanıttı.
Trabzonspor takım otobüsüne Antalya’da taşlı saldırı Trabzonspor’un, Hesap.com Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesinde stadyuma giden takım otobüsü Antalya’da taşlı saldırıya uğradı. Olayda yaralanma yaşanmazken, kulüp faillerin tespit edilmesini istedi.
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için asıl ve yedek adaylar açıklandı Milli Eğitim Akademisinde uygulanacak hazırlık eğitimine alınacak 10 bin öğretmen adayı için asıl ve yedek listeler ilan edildi.
Çiftçilere 255,4 milyon liralık tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplam 255 milyon 436 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.