Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı


Yaşam 11.01.2020 17:55:00 0
Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı

**Tarımsal Eğitimin Başlamasının 174’üncü Yılı**

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ülkemizde  tarımsal eğitimin başlamasının 174. yılı dolayısıyla program düzenledi. Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

İnsanoğlu ayağını toprağa bastığı andan itibaren tarım ve ziraatin var olduğunu söyleyen Vali Seymenoğlu genç ziraat mühendisi adaylarına seslenerek “Ne olur toprağı sevin! Toprağı sevmedikten sonra toprağa saygı duymadıktan sonra istediğiniz kadar üst düzeyde diplomalar alın emin olun ki hiç biri işe yaramıyor arkadaşlar. Bu toprak olmazsa olmaz, onun için ne olur toprağı sevelim. Toprağı sevmemiz içinde coğrafyada dolaşmanız lazım. Bu eğitimi alma anlamında bulunmaz bir coğrafyadasınız, ne olur sınıfların dışına çıkalım sevgili arkadaşlar. Mezun olduktan sonra bir çiftçinin derdiyle dertlenememişseniz, onlara yol gösterememişseniz bu diplomanın hakkını vermemiş oluruz. Ama eminim ki sizler bunu yapacaksınız. Bunu yaparsanız hem kendiniz mutlu olacaksınız hem yaptığınız işin daha rahat faydasını görmüş olacaksınız.” dedi.

Detaylar: isparta.gov.tr/tarim-egitiminin-baslamasinin-174uncu-yili

TİMBİR’den BİK’e ziyaret: “Basınla göz hizasında olacağız” TİMBİR’den BİK’e ziyaret; Genel Müdür Çay: “Basınımızla göz hizasında olacağız”
Şevval İlayda Tarhan’dan ilham veren hikâye Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen söyleşide, 2024 Paris Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan milli atıcı Şevval İlayda Tarhan, başarı yolculuğunu paylaştı.
ITSO’dan Bakanlığa Çağrı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, inşaat ve gayrimenkul sektörünün sorunlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu
Keçiborlu seramik atölyesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü Keçiborlu’da düzenlenen seramik atölyesi, üniversite öğrencilerine hem eğlenceli hem de üretken bir deneyim sundu. Belediye ve kaymakamlık desteğiyle ilçede sanat kültürü güçleniyor.
Başdeğirmen’den CHP’ye sert sözler: “Bu projelere Ufkunuz Yetmez” Isparta Belediyesi’nin 2026 yılı 7,7 milyarlık bütçesi, CHP’nin 8 ret oyuna karşılık 30 kabul oyuyla meclisten geçti.