Tarla satış fiyatı buysa tüketici yandı!

Tarla satış fiyatı buysa tüketici yandı!


Gündem 20.07.2022 11:59:00 0
Tarla satış fiyatı buysa tüketici yandı!

Bursa'daki kırsal Kurşunlu Mahallesi yolu üzerinde patates hasadı başladı.  Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, patates tarlasında incelemelerde bulundu. Çelik inceleme sonrası patatesin tarla satış fiyatı ve tüketiciye ne kadara satılacağı hakkında bilgi verdi.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bildiğiniz gibi, burası hatırı sayılır derece patates ekilen bir bölgeydi. Bu uzun yıllar devam etti. Özellikle son 5 yıldır azala azala 3 bin dekara kadar düştü." dedi.

 

Dekar başı 1 ton verim düşüşü

Çelik şöyle devam etti: Bu sene yağmurların sürekli devam etmesi, güneşin olmamasından dolayı dekar başına 1 ton verim düşüklüğü söz konusu.
 

İşte tarla fiyatı, peki tüketici ne kadardan alacak?

 "Toplam da 4 bin dekar alanda 12 bin ton civarından bir ürün alınması bekleniyor. Çiftçimiz fiyatlardan memnun. Şu anda çiftçimiz kilosunu 7,5 liradan veriyor."

"Tarlada bu fiyatlar olunca tüketicinin 12-13 liradan aşağıya yiyemeyeceğini buradan anlıyoruz"


Can Ozan ve Dolu Kadehi Ters Tut'tan heyecalandıran işbirliği Can Ozan ve Dolu Kadehi Ters Tut'tan heyecalandıran işbirliği
Başkan Büyükkılıç, Horsana Çayırı'nda yağmur ve şükür duasına katıldı Başkan Büyükkılıç, Horsana Çayırı'nda yağmur ve şükür duasına katıldı
Milas Belediyesi, 23 Nisan’ı yüzme şenliği ile kutladı Milas Belediyesi, 23 Nisan’ı yüzme şenliği ile kutladı
NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencileri Kayaşehir’i gezdi NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencileri Kayaşehir’i gezdi
İzmit'teki resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu  İzmit'teki resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu