TATİL YERLERİ HAZIRLIKLARA BAŞLADI


Turizm 2.05.2020 01:51:00 0
TATİL YERLERİ HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Covit19 sonrası kademe, kademe rahatlama yaşanacak sektörlerin başında gelen turizm için yol haritası belli oldu.

Hükümetin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektör temsilcileri ile yaptığı toplantılar sonrasında belirlenen yol haritasına göre, oteller önlemlerini alarak mayıs sonu açılmaya başlayabilecek. Otellerde açık büfenin açılmaması, kapasitenin yarısının kabul edilmesi ve her şey dahil sisteminden uzaklaşılıp butik hizmet verilmesi planlanıyor.

Virüs sonrasında sadece otellerde değil bölgedeki restoran ve eğlence mekanlarında da bazı tedbirlerin alınması planlanıyor. İşletme girişlerinde muayene, özel kıyafet ile servis, sandalyelerde azaltma ve maske kullanım şartı gibi önlemler alınması bekleniyor. Bazı oteller, aileye özel bina ve sahil seçeceği sunabilecek. İşletmelerde sağlık personelinin sayısı da arttırılacak. Sağlık personelinin 7/24 otelde bulunması sağlanacak.

ŞEZLONGLARA SINIRLAMA

Eğirdir, Kemer, Alanya, Side, Akyaka, Selimiye, Bozburun gibi küçük turizm yerleşkelerinde apart ve pansiyonlarda ramazan bayramı sonrası itibariyle yoğunluk bekleniyor. Şezlong sayısının yarı yarıya düşmesi, günübirlik düzenlenen yat ve azmak turlarında ise sınırlamaya gidilmesi planlanıyor. Fazla turistin tekneye binmemesi için denetleme artacak. Aynı uygulama günü birlik yat turları için de olacak.

HAZIRLIK BAŞLADI

Belediyeler ve işletmeler, mayıs ayının sonu için hazırlıklarını yapmaya başladı. Bazı belediyeler sahil şeritlerinde yenilemeler yaparken oteller ise konseptlerlerinde değişikliğe gidiyor. Bazı oteller aileye özel sahil ve dinlenme alanları oluşturmak için inşaata başladı.

GÖL'DE TEKNE TURU YAPILACAK

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir ilçesine gelecek tüm misafirler için herşeyi hazırladık. Geçmiş yılların boşluklarını dolduracak tüm adımlar atılmış durumda: Belediye, Kaymakamlık ve yerel işletlemer turizm için uzun vaadeli altyapı hazırlayarak bu sezona giriyoruz. Yerel işletmelerimiz turizmden çok kendi öz kaynaklarından geçindiği için gelecek misafirlere eğlenmeleri için oldukça tedbir kapsamında fırsatlar sunacak. Doğa harikası İlçemizde hem güvenli bir şekilde yüzecekler, hemde doğa turları düzenleyecekler. EğirdirBelediyesi bir ilke imza atarak bu yıl elektrikle çalışan gürültü yapmayan tekne ile misafirlere göl turu yaptıracağız dedi.

KÜÇÜK ESNAFIN YARARINA OLUR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: Marmaris’te temmuzda özellikle Söğüt, Selimiye, Bozburun gibi köylerimizde turizmin canlanmasını bekliyoruz. Apartlar ve pansiyonlarda doluluk olacaktır. Büyük otellerde her şey dahil ve açık büfe sisteminden çıkış olabilir. Bu da küçük esnafın canlanmasını sağlayacaktır. Sahillerde 100 yerine 50 şezlong yerleştirilmesi gibi önlemlerin alınması değerlendiriliyor.

EĞLENCE MEKÂNLARI DOLMAYACAK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Pandemi konusunda gerekli donanım, sağlık personeli ve ekipmana sahip olan tesisler, faaliyet göstermeye başlayacaktır. Öncelikle ikinci konut sahiplerinin geleceğini tahmin ediyoruz. Oteller için bir süre daha beklemek gerekebilir. Ne kadar hareketlense de sahillerin, yeme içme ve eğlence mekanlarının hınca hınç dolmasına asla müsaade edilmeyecektir. 

TEKNE TURUNA KİŞİ SINIRLAMASI

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya: Ramazan bayramı ile birlikte özellikle butik otel ve mutfağı olan apartlarda yoğunluk bekliyoruz. Hazırlıklarımızı mayısın 15’ine göre yapıyoruz. Şezlong sayıları eskisi gibi yoğun olmayacak. Fiyatlarda artış olabilir. Planlamalar yapılıyor. Azmak turunda 8 metrelik bir tekneye en fazla 12 kişi, 6’şarlı olarak karşılık binebilecek ve mesafe kuralına dikkat edecek.

AİLELER PANSİYON KAPATABİLİR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya: Vatandaşlar ailelerini özledi, önce akraba ziyaretleri başlar. Temmuz ve ağustos aylarında da iç turizmde bir canlanma olabilir. Vatandaşlar bu yıl daha alternatif tatilleri tercih edecek. Butik otel ve pansiyonları daha çok tercih edilecek. Bir ailenin küçük bir pansiyonu kapattığını görebiliriz. Fakat oteller tam kapasite çalışmayacağı için fiyatlar eskiye oranla daha yüksek olabilir. 

UÇAKLARDA DA ÖNLEM

Uçuşların otellerin açılmasının ardından başlayacağı, önce iç turizm sonra dış turizmin kademeli olarak canlandırılması planlanıyor. Dış turizmde canlanmanın ise ağustos ayının sonuna doğru başlaması bekleniyor. Eylülde ise bu hareketliliğin artması hedefleniyor. Sadece Türkiye’ye gelişlere izin veren ülkelerden turist gelebilecek. Uçaklarda orta koltuğun boş bırakılması, yemek servisine sınırlama, internet üzerinden bilet satışına teşvik gibi planlar yapılıyor. 

İtalyan hava yolu koltuk üreticisi Aviointeriors, salgın sonrası dönem için yaptığı tasarım çalışmasını yayınladı. Tasarım ile uçakta aynı sırada oturan yolcular arasındaki temas azaltılıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin