TBMM acil olarak toplanıyor! İşte 3 nedeni

.


Siyaset 29.12.2019 18:55:00 0
TBMM acil olarak toplanıyor! İşte 3 nedeni

Hükümet, Libya'da yaşanan gelişmeler nedeniyle asker göndermeyi öngören tezkereyi yarın Meclis'e getirmeyi planlıyor. Tatilde olan TBMM'nin, tezkerenin Genel Kurul'da görüşülmesi için acilen toplantıya çağrılması gerekiyor.
.

AK Parti'nin TBMM'den onay alan Libya mutabakatına dayandırarak, asker gönderme tezkeresini TBMM'nin 7 Ocak'ta bitecek tatilinden sonra Genel Kurul'a getirme kararında değişiklik oldu. Tezkere için tatilin bitmesi beklenmeden hazırlık yapıldığı ortaya çıktı. Parti yöneticilerinin "Kesin değil, olasılık olarak arkadaşlarımızı uyardık" demesine rağmen, hazırlıkların Meclis tatili bitmeden tezkerenin gündeme getirilmesi üzerine yapıldığı öğrenildi.

2 OCAK İHTİMALİ
AK Parti'nin yarın TBMM'ye getirmeye hazırlandığı Libya'ya Asker Gönderme Tezkeresi'nde gerekçenin yanı sıra, hangi birliklerin gönderileceğine ilişkin ayrıntı olması gerekiyor. Hürriyet'in haberine göre parti yönetimi, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın imzası ile tezkereyi 2 Ocak Perşembe günü görüşme olasılığı nedeniyle milletvekillerini uyarmakla kalmadı. Bostancı'nın muhalefet partisinin yöneticileriyle de görüşerek, bu olasılığı bildirdiği öğrenildi.

120 İMZA GEREKİYOR
2 Ocak'ta tezkerenin görüşülebilmesi için tatilde olan TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması gerekecek. Bunun için ya 120 milletvekilinin olağanüstü toplantıya ilişkin imza vermesi ya da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Genel Kurul'u olağanüstü toplantıya çağırması gerekecek.

'ACELE'NİN 3 NEDENİ
- TBMM'nin acilen toplantıya çağrılacak olmasının nedenleriyle ilgili olarak kulislerde şu üç iddia konuşuluyor:
1) Libya'daki ani değişiklikler ve Trablus'daki sıkıntılı gelişmeler.
2) Türk askerinin caydırıcı unsur olarak biran önce bölgeye gönderilmesi isteği.
3) Avrupa Birliği ülkelerinin bölgeye uçuş yasağı koyma olasılığı.

MUHALEFET LİDERLERİNE BİLGİ VERECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya tezkeresiyle ilgili olarak yarın muhalefet liderlerini ziyaret edecek. Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak yarın saat 12.00'de CHP Genel Merkezi'ne gidecek. Burada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek ve Libya tezkeresini anlatacak. Çavuşoğlu, saat 14.00'te de İYİ Parti Genel Merkezi'nde Akşener ile bir araya gelecek. Çavuşoğlu'nun Bahçeli ile de görüşeceği ancak saatinin henüz netleşmediği öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor