Gündem

Gündem Haberleri

TBMM Başkanı Şentop Mardinde


Gündem 12.11.2021 16:30:00 0
TBMM Başkanı Şentop Mardinde

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mardin’de, "Türkiye’de Toplum, Siyaset ve Anayasalar Konferansı’na’" katıldı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)- Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde ‘’Türkiye’de Toplum, Siyaset ve Anayasalar Konferansı’na’’ katılan TBMM Başkanı Şentop’u Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Protokolü karşıladı.

 Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite ve hedeflerini anlatarak, konferansın açılış konuşmasını yaptı.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş gerçekleştirdiği konuşmada, "“Siyaset, insanlık tarihi ile yaşıt, varlığına mutlak surette ihtiyaç duyulan bir olgu ve kavramdır. İnsanlık, toplum halinde yaşama iradesinin belirdiği ilk andan itibaren, siyaset kurumuna ihtiyaç duymuştur. Zira siyaset, insanların niçin bir araya geldiğini, birlikte yaşamanın gerekliliğini ve biçimini tartışmanın odağına koyan bir olgudur. Bununla birlikte toplumu ilgilendiren kararların kimler tarafından, nasıl ve ne şekilde alınması gerektiği de ilmi siyasetin alanına girer.

Altını çizmek isterim ki kavramsal çerçevesini çizdiğimiz siyaset kavramı, hizmet ettiği topluma sorun değil, çözüm üreten bir mekanizma olarak varlığını sürdürmelidir. Hitap ettiği toplumun değerleri ile barışık halde yaşamalı, içinden çıktığı topluma örnek teşkil etmelidir. En önemlisi gücünü toplumsal normlardan, hukuk kurallarından ve toplumsal mutabakatı bünyesinde barındıran güçlü bir anayasadan almalıdır.

İşte bu sebeple bugünü ve yarınları kucaklayan, ülkemize özgü şartları ve evrensel hukuk normlarını potasında eriten, tüm kesimlerin işbirliğinde yürütülen yeni ve sivil anayasa çalışmaları başta olmak üzere tüm çalışmaların, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de 209 üniversite ve 8 milyon 400 bin öğrencisi ile dünya sıralamasında 15.sırada yer aldığını belirten TBMM Başkanı Şentop, "Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de Aziz Sancar ve Uğur Şahin gibi şahsiyetleri yetiştirmiştir. Bu şahıslar tüm dünyaya mal olmuş ve başarıları tüm insanlığa hizmet etmiştir" dedi. 

Dünyadaki hükümet sistemleri ve Anayasa çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Şentop,  kentteki temaslarına devam edecek.

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı