TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ'TEN MUHTARLARA MESAJ


Gündem 19.10.2019 12:30:00 0
TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgiç, mesajında, 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ederken, tüm muhtarların nasıl ulvi bir görevi yerine getirmek noktasında olduğunun bilincini her zaman taşıdıklarını belirtti.

Muhtarlık müessesesinin, en küçük yerleşim noktasından, milletin evi dedikleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne uzanan önemli bir müessese olduğunu, genel ve yerel idarenin yapı taşı olarak kendilerine büyük önem verdiklerini ifade eden bilgiç, şunları kaydetti: "Muhtarlıklar, büyük kentlerde ve taşrada hiç farketmez, demokrasinin ve hizmetin hayata geçmesindeki en önemli odaklardır. Halkla idare arasındaki en etkin köprü, hatta yönlendiricidir. 200 yıllık bir geçmişe sahip olan bu müessese, bugün çok daha etkin konumdadır. AK Parti olarak, katılımcı yönetim anlayışımızın temel unsurları olarak gördüğümüz muhtarlarımızın merkezi idare ile koordinasyonu, ülkemizin ve şehrimizin her önemli meselesinde söz sahibi olmaları gibi pek çok adım attık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletin evi olarak tabir ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kapılarını onlara sonuna kadar açmış ve toplumun genel huzur ve refahı için Cumhurbaşkanlığı kadar muhtarlık müessesesinin de varlık ve önemine dikkat çekmiştir. Gerek hem milleti, hem de devleti temsildeki önemleri, gerekse hizmet üretimindeki üstlendikleri rolün her zaman farkında olduk. Çalışma koşullarının iyileştirilmesinden, kazançlarına ve yetkilendirilmelerine ilişkin önemli adımlar attık, atıyoruz. Bizim nezdimizde, muhtarlık temsiliyeti bir vekilinki, bir Reisi Cumhurunki ile aynı önemdedir. 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesi ile ahirete intikal eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Millet için çalışan, vatansever muhtarlarımızın, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü