TBMM'de görüşülüyordu! O teklife koronavirüs ayarı


Gündem 23.03.2020 17:04:00 0
TBMM

 Genel Kurulu'nda bir süredir görüşülen ve ekonomik düzenlemeler içerek kanun teklifine koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni maddeler ekleneceği öğrenildi. Görüşmelere yarın devam edilecek.

 

 Genel Kurulu'nda ekonomi alanında düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine yarın devam edilecek.

Teklife, koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni maddelerin ekleneceği belirtildi. AK Parti'nin muhalefet partileriyle yaptığı görüşmeler sonunda kanun teklifine eklenecek maddeler arasında kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme yer alacak. Buna göre İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle çalışanlarda aranan prim gün ödeme süresinin 600 günden aşağıya çekilmesi öngörülüyor.

Yine teklife eklenecek madde ile karşılıksız ve sahte çekten hapis cezası alanlara 3 yılda borcunu ödeme imkanı verilecek. Borçlu tanınan sürede borcunu ödemezse hapis cezası yeniden gündeme gelecek. Çek sahibi, tutarın en az yüzde 10'unu hemen, kalanını 3 yıl içinde ödeyecek.

Kredi borcu yüzünden kara listeye giren kişi ve firmalar için de 'sicil affı'nın teklife eklenmesi bekleniyor. Düzenleme ile kara listeye girenlerin bankalardan kredi çekmelerinin önünü kesen hukuki engellerin kaldırılması öngörülüyor.

Mecliste Gergin Anlar: “Başarısız ve Beceriksiz” Çıkışı Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Şubat ayı meclis toplantısında Altıntaş Mahallesi’ndeki altyapı sorunları üzerinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’i sert sözlerle eleştirdi.
“Kazadan Kurtulan Oğuz dehşeti anlattı” Antalya’da 10 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazasından yaralı kurtulan üniversite öğrencisi Oğuz, kazanın aşırı hız nedeniyle meydana geldiğini belirterek, “Otobüsün içi bir anda cehenneme döndü” dedi.
Yenişarbademli’de doğalgaz çalışmaları resmen başladı Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Özata, Torosgaz Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı’yı ilçede ağırladı. Gerçekleştirilen görüşmede doğalgaz altyapısı ve planlanan enerji yatırımları ele alındı; ilçeye doğalgaz arzı için çalışmal
Isparta’da Aziz Şehitler Dualarla yâd edildi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi tarafından Ocak ve Şubat aylarında şehadet mertebesine ulaşan kahraman şehitler için mevlid-i şerif programı düzenlendi.
İhracatta dijitalleşme ve markalaşma çağrısı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2026 yılı Ocak ayı ihracat verilerini değerlendiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ercüment Çeliköz, Isparta’nın yılın ilk ayında 34 milyon 815 bin dolar ihr