TBMM'de görüşülüyordu! O teklife koronavirüs ayarı


Gündem 23.03.2020 17:04:00 0
TBMM

 Genel Kurulu'nda bir süredir görüşülen ve ekonomik düzenlemeler içerek kanun teklifine koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni maddeler ekleneceği öğrenildi. Görüşmelere yarın devam edilecek.

 

 Genel Kurulu'nda ekonomi alanında düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine yarın devam edilecek.

Teklife, koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni maddelerin ekleneceği belirtildi. AK Parti'nin muhalefet partileriyle yaptığı görüşmeler sonunda kanun teklifine eklenecek maddeler arasında kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme yer alacak. Buna göre İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle çalışanlarda aranan prim gün ödeme süresinin 600 günden aşağıya çekilmesi öngörülüyor.

Yine teklife eklenecek madde ile karşılıksız ve sahte çekten hapis cezası alanlara 3 yılda borcunu ödeme imkanı verilecek. Borçlu tanınan sürede borcunu ödemezse hapis cezası yeniden gündeme gelecek. Çek sahibi, tutarın en az yüzde 10'unu hemen, kalanını 3 yıl içinde ödeyecek.

Kredi borcu yüzünden kara listeye giren kişi ve firmalar için de 'sicil affı'nın teklife eklenmesi bekleniyor. Düzenleme ile kara listeye girenlerin bankalardan kredi çekmelerinin önünü kesen hukuki engellerin kaldırılması öngörülüyor.

Veli Gök’ten İklim değişikliğine karşı akıllı tarım hamlesi Proje adamı eski belediye başkanından üreticilere stratejik üretim önerisi: Doğru ürün, yüksek kazanç.
SEKA Sanat'ta Cumhuriyet nakışı SEKA Sanat'ta Cumhuriyet nakışı
Bursa Yıldırım'da Hacı Seyfettin Sanat ve Zanaat Merkezi açıldı Bursa Yıldırım'da Hacı Seyfettin Sanat ve Zanaat Merkezi açıldı
Dilovası’nda Başkan Büyükakın'a 'gönülden' teşekkür Dilovası’nda Başkan Büyükakın'a 'gönülden' teşekkür
Manisa'da Başkan Dutlulu'dan iki ilçeyi yerinde dinledi Manisa'da Başkan Dutlulu'dan iki ilçeyi yerinde dinledi