TBMM'de görüşülüyordu! O teklife koronavirüs ayarı


Gündem 23.03.2020 17:04:00 0
TBMM

 Genel Kurulu'nda bir süredir görüşülen ve ekonomik düzenlemeler içerek kanun teklifine koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni maddeler ekleneceği öğrenildi. Görüşmelere yarın devam edilecek.

 

 Genel Kurulu'nda ekonomi alanında düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine yarın devam edilecek.

Teklife, koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni maddelerin ekleneceği belirtildi. AK Parti'nin muhalefet partileriyle yaptığı görüşmeler sonunda kanun teklifine eklenecek maddeler arasında kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenleme yer alacak. Buna göre İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yapılacak değişiklikle çalışanlarda aranan prim gün ödeme süresinin 600 günden aşağıya çekilmesi öngörülüyor.

Yine teklife eklenecek madde ile karşılıksız ve sahte çekten hapis cezası alanlara 3 yılda borcunu ödeme imkanı verilecek. Borçlu tanınan sürede borcunu ödemezse hapis cezası yeniden gündeme gelecek. Çek sahibi, tutarın en az yüzde 10'unu hemen, kalanını 3 yıl içinde ödeyecek.

Kredi borcu yüzünden kara listeye giren kişi ve firmalar için de 'sicil affı'nın teklife eklenmesi bekleniyor. Düzenleme ile kara listeye girenlerin bankalardan kredi çekmelerinin önünü kesen hukuki engellerin kaldırılması öngörülüyor.

Kepez Belediyesi’nden İstihdama Güçlü Destek: Kariyer Günleri Devam Ediyor Kepez Belediyesi’nden İstihdama Güçlü Destek: Kariyer Günleri Devam Ediyor
Mesleki Eğitimde Güç Birliği Toplantısı MAKÜ’de Yapıldı Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Yükseköğretim Kurulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Üniversit
Isparta’da Eğirdir'de sel: 4 ev zarar gördü Eğirdir Aşağı Gökdere Köyü’nde gün boyu süren sağanak yağış sele yol açtı, 4 evde maddi hasar oluştu. Ekipler bölgede hasar tespit ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Radyolar zor bir dönemden geçiyor, RATEM harekete geçti Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada radyoların yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerken, sektör için kapsamlı bir dijital dönüşüm projesini hayata g
Trafik kanununda kapsamlı değişiklik Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle birlikte birçok trafik ihlaline uygulanan idari para cezaları artırılırken, bazı ihlaller için ehliyete e