TEB’den ekonomiye yılın ilk yarısında 86.3 milyar TL destek


Gündem 1.08.2021 10:30:00 0
TEB’den ekonomiye yılın ilk yarısında 86.3 milyar TL destek

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2021 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında, TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri toplam aktiflerinin yüzde 62’sini oluşturdu.

İSTANBUL (İGFA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), ülkemizde pandemi koşullarının etkisini gösterdiği ilk günden itibaren çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumaya öncelik veriyor, faaliyetleriyle ekonomiye katkı sağlamaya ve topluma destek sunmaya devam ediyor. Tüm paydaşları için sorumluluklarını yerine getirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren TEB, “iyi ve örnek banka” anlayışıyla paydaşlarına değer katan, toplumda pozitif etki yaratan çalışmalar yaparken, ülke ekonomisine katkı sağlayarak sürdürülebilir büyümeyi de destekliyor. 

30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı 138.7 milyar TL olurken, net kârı 598.4 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 62’sini oluşturdu. 

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yılın ilk yarısında toplam kredileri 86.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise 94.7 milyar TL oldu. 2021 yılının ilk yarısında da istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren ve karlılığını sürdürülebilir bir şekilde devam ettiren TEB’in özkaynakları 12 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 18.13 oranında gerçekleşti. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret