TEMURÇİN'İN DAVETLİSİ OLARAK TÜTÜNCÜ GÖNENDEYDİ


Eğitim 27.02.2020 18:35:00 0
TEMURÇİN

KEPEZ Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, mahalli idareler konulu konferans için Isparta Gönen uygulamalı bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda öğrencilere belediyecilik ve mahalli idareciliği hakkında bilgiler verdi.

 

ISUBÜ Gönen MYO Öğretim görevlisi Ali İhsan Temurçin'in davetlisi olarak Gönen ilçesinde öğrencilerle bir araya gelen Tütüncü, ilk olarak MYO'da incelemelerde bulundu. MYO çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler alarak daha sonra öğrencilerle bir araya geldi.

Yaptığı konuşmada Kepez Belediyesi olarak belediyecilik anlayışlarının sadece yol, su ve kanalizasyon olmadığını söyleyen Tütüncü, “ Bundan sonraki süreçte belediyecilik demek insanların doğumundan ölümüne kadar, hatta öldükten sonra yapılacak defin işlemine kadar her şeyi kapsıyor. Para imal etmek ve idam etmek dışında herşey ile ilgileniyorsunuz. Siz insanların her şeyiyle kanunların elverdiği şekilde ilgilenmek durumundasınız. Bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Belediye makamını çok nadir kullanıyorum diyen Tütüncü zamanın büyük bölümünü Halkın içinde geçiriyoum dedi. Asıl hizmet Halkın içinde olur. Sorunlarını, taleplerini direk kendilerinden öğrenme şansını yakalıyorsunuz. Belediye olarak bulunduğunuz yerin hizmetlerini zaten yerine getirmek mecburiyetindesiniz Vatandaş kendisine hizmet etmeniz için sizi o makama getiriyor. Mesele gönüllere dokunmaktır dedi

Okuma, araştırma, ruhuna sahip olun

Halkın gönlünde olmak için eğitimin gerekliliğine değinen Başkan Tütüncü,  “1985-86’lı yıllardan itibaren çok kitap okumaya başladım. Bilen insan gerçekten güçlü insandır. Eğer bilirseniz başarırsınız. Mücadele ruhunuz varsa başarırsınız. Çocukluğunuzdan itibaren zoru başarırsanız ve mücadele ruhunuzu kaybetmezseniz olmayacak hiçbir şey yoktur” dedi.

Belediyeciliğin ağır ve zevkli bir iş olduğunu söyleyen Başkan Tütüncü, “Kanunlar belediye başkanının mesai saatinin olmadığını söyler. Belediye başkanı halkı için çok çalışıyorsa yeri gelir ona 24 saat yetmez. Bunu ilk önce çalışanlarınızla, sonra o yerde yaşayanlarla yapıyorsunuz. İlk önce ihtiyaçları tespit ediyorsunuz. Tespitlerinizi yapmadığınız müddetçe, halka kapılarınız kapalı olduğu müddetçe bunu asla yapma şansınız yok. Biz de belediye başkanlığımızda bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü