TKDK ‘DAN 320 MİLYON LİRALIK HİBE DESTEĞİ


Ekonomi 20.12.2019 17:39:00 0
TKDK ‘DAN 320 MİLYON LİRALIK HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), işleme ve pazarlama sektörlerine yönelik 42 ilde uygulanacak, 50 milyon avroluk ( 320 milyon liralık ) yeni bir destek paketi açıkladı.
TKDK'nın IPARD II Programı 8. başvuru çağrı kapsamında 'süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması', 'kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması', 'kanatlı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması', 'su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması' ve 'meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi pazarlanması ve depolanması' şeklinde 5 sektör desteklenecek.
8. çağrıda sadece makine-ekipman alımı ve işletmenin kendi öz tüketimi için yenilenebilir enerji yatırımlarına ve hizmet ve görünürlük alımlarına yüzde 40 ile 50 arasında hibe desteği verilecektir. Sıfırdan yapılacak proje başvuruları için ise eğer proje yapım işi içeriyorsa başvuru sahipleri sadece yapım işi için yapılan harcamaları kendileri karşılamak şartı ile başvuru sunabileceklerdir.
Projelerin Teslim Zamanına Dikkat Edilmeli ;
Yapım işi desteği içermediği için kısa tutulan çağrı takvimine göre başvurular 2 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup, son teslim tarihi 31 Ocak 2020 şeklindedir. Yatırım süreleri 12 ay ile sınırlı olup, taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler başvuru çağrı rehberlerinde açıklanmıştır.
 
Soğutuculu Araçlar Destek Kapsamına Alındı;
Bu proje döneminde yatırımcılar için bazı değişiklikler yapıldı. Bu çağrının en önemli değişikliklerinden birisi de; süt işleme ve toplama, et işleme (kesimhaneler hariç), meyve sebze ve su ürünlerinin işlenmesi sektörlerinde soğutucu tertibatlı araçların (motorlu taşıt ve soğutma tankı/kasası ile birlikte) destek kapsamına alınmasıyla yapılmıştır. Bu değişiklik, vergi muafiyetleri ile birlikte yatırımcılar için avantajlı fırsatlar sunmaktadır.
Ayrıca yapılan diğer değişiklikler ile;
Süt işleyen işletmeler ve süt toplama merkezleri için önceki çağrılarda 70 ton/gün olan üst kapasite sınırları kaldırılmış olup süt işleme tesisleri için sadece 10 ton/gün alt limit şartı aranmaktadır. Süt toplama merkezleri için herhangi bir alt yada üst kapasite limiti kalmamıştır.
Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe, daha önce sadece narenciye ve sert kabuklu meyvelerin kurutulması için destek verilirken bu çağrı ile birlikte web sitemizde yayınlanan meyve ve sebze listesindeki tüm ürünlerin kurutulması ve dondurulması da desteklenmektedir.
Yenilenebilir enerji yatırımlarına sadece makine-ekipman alımı ve işletmenin öz tüketimi için destek verilecektir.
 
 
Detaylı bilgi için    www. tkdk.gov.tr
Burdur İl Koordinatörlüğü telefon : (0248) 232 69 99
Adres: Konak Mah. Güzelleştirme Cad. No:14 / BURDUR


 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü