Gündem

Gündem Haberleri

TKDK'DAN 50 MİLYONLUK DESTEK


Gündem 4.12.2019 15:50:00 0
TKDK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 8. Başvuru Çağrısı’nı çıktı. İlan edilen çağrı programı kapsamında Isparta’da 5 sektör desteklenecek. TKDK’dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 25 Kasım 2019 tarihinde Sekizinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. DESTEKLENECEK SEKTÖRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu "Başvuru Çağrı İlanı" kapsamında "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" (Gıda işleme ve pazalama) tedbirinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.

Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Yüzde 40-50

Toplam destek bütçesi 50 milyon avro

Başvurular 2 Ocak’tan itibaren kabul edilmeye başlanacak.

Son teslim 31 Ocak 2020.

Yatırım süresi en fazla 12 ay olacak.”

Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı Küresel ham çelik üretimi kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 azalarak 140,1 milyon tona gerilerken, Türkiye’nin ham çelik üretimi yüzde 10 artışla 3,3 milyon tona yükseldi.
Tepkiler sonrası sahaya indi: Karayolları bölge müdürü Isparta ilçelerinde Isparta ve Burdur’da eleştirilen Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan, tepkilerin ardından Isparta ilçelerinde belediye ziyaretlerine başladı.
Başkan Sekmen’den Sahada Örnek Duruş İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Ormana Mahallesi’nde yaprak ve çamurlu alanlarda yapılan temizlik çalışmalarına belediye personeliyle birlikte katılarak, daha temiz ve güvenli bir çevre için sahada görev aldı.
Yüzyılın Konut Projesi’nde kuralar pazartesi günü başlıyor Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında ilk kura çekimi pazartesi günü gerçekleştirilecek. Projede konut teslimatlarının Mart 2027 itibarıyla başlaması planlanıyor.
Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü ve son toplantısı sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan toplantının ardından yeni asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi.