TKDK’DAN BURDUR’A BÜYÜK YATIRIM


Ekonomi 11.07.2020 18:20:00 0
TKDK’DAN BURDUR’A BÜYÜK YATIRIM

AK Parti Burdur Milletvekilleri Yasin Uğur ve Bayram Özçelik Tarım ve  Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan Pandemiye rağmen  Burdur’a 77 Milyon yatırım yapıldığını duyurdu.

TKDK'DAN BURDUR’A PANDEMİYE RAĞMEN 77 MİLYONLUK YATIRIM

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğümüz, IPARD II 9. Çağrı tanıtım faaliyetleri kapsamındaki çalışmalarının karşılığını aldı ve Burdur’a ilk etapta 77 milyonluk dev yatırımı daha vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmalara başladı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE TANITIM

Ulusal fon ve Avrupa Birliği eş finansmanından oluşan hibe desteklerinden tüm çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yararlanabilmesi adına daha önceki dönemlerde çok kapsamlı bir tanıtım çalışmasında bulunarak bu minvalde merkez de dahil tüm ilçeler, paydaş kurumlar, üniversite, sivil toplum örgütleri, odalar-birlikler ve ziyaret edilmedik köy bırakmayan TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü, bu çağrı döneminde pandemi sürecine rağmen, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek, telefon ile yüzlerce Burdurlu yatırımcıya ulaşarak tanıtım faaliyetlerini aksatmadan sürdürdü.

BÜTÜN İLÇELERİMİZDEN YOĞUN TALEP

9. çağrıya çıkıldığı andan itibaren Burdur’a daha fazla yatırım yapmak adına hizmet eden Burdur İl Koordinatörlüğü, almış olduğu 74 adet projeyle tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin önde gelen büyük şehirlerini geride bırakarak İlimize 77 milyon liralık yatırım kazandırma fırsatını elde etmiştir.

Merkez İlçe ile birlikte, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçelerinden onlarca proje başvurusu alınmıştır. Teslim edilen projelerin incelenmesinin ardından sözleşme imzalama süreçleri başlayacak ve her ilçedeki TKDK yatırımlarına yenileri eklenecektir.

FARKLI SEKTÖRLERE İLGİ ARTIYOR

Atılacak ilk imzalar sonrasında Burdur’a 77 Milyon TL yatırımın gerçekleşeceği ve söz konusu miktarın da 43 Milyon Lirasının karşılıksız verileceği bu projeler, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörlerini içermektedir.

77 Milyon TL yatırımın kazandırılacağı sektörler arasında; açık alan ve serada tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi, kültür ve istiridye mantar üretimi, alabalık üretim çiftliği, kooperatiflerin yararlandığı makine parkları, arıcılık, kesme çiçekçilik, fide ve fidan üretimi ve yenilenebilir enerji gibi farklı alanlardaki sektörlere de yatırımcının ilgisinin arttığı belirtilmiştir.

BAŞVURU DÖNEMİ BİTMEDİ, HAYVANCILIK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Kırsaldaki yatırımları artırmak, üretime katkı sağlamak ve istihdama destek olma adına çıkılan bu çağrı döneminde; Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar başvuruları 27 Temmuz’a kadar devam ediyor. 9'uncu Başvuru Çağrı döneminin ilk etabında yer alan projeleri TKDK il Koordinatörlüğümüz tarafından teslim alındı. Hayvancılık alanındaki başvuruların tamamlanmasıyla birlikte bu çağrı dönemi için hedeflenen 100 Milyonun üzerinde bir yatırıma ulaşılması hedefleniyor. Hayvancılık alanındaki hibe oranlarının %70 lere kadar artması da bu alandaki yatırımcılar için TKDK cazip hale geliyor. TKDK İl Koordinatörlüğümüz Burdur halkının taleplerine karşılık vermeye devam edecek ve 2020 yılının da 2019 yılı gibi proje yılı olacak.

 
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması
Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu? Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu?
Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı