TMO mağazalarında kayısı satışına başlandı

Malatyada binlerce kayısı üreticisinin beklediği müjdeli haberi duyuran AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsulleri Ofisinin 150 mağazasında kayısı satışına başladı.


Gündem 25.02.2021 18:30:00 0
TMO mağazalarında kayısı satışına başlandı

MALATYA (İGFA) - Dünya kuru kayısı başkenti Malatyada üreticilerinin beklediği gelişmeyle ilgili müjdeyi AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci verdi. Tüfenkci, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)nin kendi mağazalarında kayısı satışına başlamasıyla birlikte iç tüketimin yüzde 20-25 dolaylarında artış göstermesini beklediklerini kaydetti.

TMO’nun kayısı alım ve satımının hem piyasayı regüle etmek, hem de üreticinin ürününü daha istikrarlı fiyatlara piyasaya sunması anlamına geldiğini ifade eden Milletvekili Tüfenkci, bu gelişmenin yaklaşan bahar ayı öncesinde çiftçimize adeta ikinci bir bahar olacağını söyledi. TMOnun kuru üzümde, kuru incir ve fındıktan sonra kuru kayısıyı Avrupa Coğrafi İşaret Belgeli ambalajlarla iç piyasaya sürmesi kayısı için milat niteliğinde bir gelişme olduğunu kaydeden Tüfenkci, bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor