TOFAŞtan kural hatası açıklaması

TOFAŞ dün mağlup ettiği Beşiktaş Icrypex takımının kural hatası yapıldığı yönünde TBFye yaptığı başvurusuna karşılık açıklama yaptı


Gündem 14.03.2021 17:30:00 0
TOFAŞtan kural hatası açıklaması

BURSA (İGFA) - TOFAŞtan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ING Basketbol Süper Ligi 24. haftasında sahamızda oynanan ve Tofaş Basketbol Takımımızın galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmayla ilgili bir basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki karşılaşmanın son saniyesine kadar iki takım da ciddi bir emek, alın teri ve basketbol severlerin keyifle izleyebildiği güzel bir mücadele örneği ortaya koymuştur. Bu noktada iki takım oyuncularının da ortaya koyduğu emek ve alın terine saygı duyulması gerekmektedir. Parke içerisindeki oyunun yönetimiyle ilgili kurallar Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları’nda açıkça belirtilmiş, karşılaşmanın hakemleri de bu esaslar doğrultusunda kuralları uygulayarak; ilgili pozisyonda Anlık Tekrar Sistemi’nde görüntülerin izlenmesi sonrası şutu atan oyuncunun ‘saha dışı ihlalini’ tespit ederek kararlarını uygulamıştır.

Oyunun içerisinde kazanmak kadar kaybetmenin doğallığını her zaman kabul eden bir kulüp olarak, ‘hakkıyla’ kazanabilmenin her sonuçtan daha önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinci; 11 Şubat 2018 tarihinde Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde oynanan Beşiktaş-Tofaş karşılaşmasının en kritik bölümünde “24 saniye hücum süremizin dolmasına rağmen verilen 2 sayılık basketimizin geçersiz sayılması gerektiğini” ifade ederken de taşıyorduk bugün de aynı bilinç ile hareket etmeye devam ediyoruz. Basketbol oyunuyla ilgili kararların sadece Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları ve yönergeleriyle verilmesi gerekmektedir. Saha içerisindeki oyunu yönetmekle yükümlü olan hakemlere tanınan yetkiler ve Anlık Tekrar Sistemi’yle ilgili kurallar ve talimatlar da açıktır.

Maçın sonucuna yapılan itiraz başvurusu sonrası yaşanılacak süreç ve verilecek kararın, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ilgili yönetmeliklere göre yönetileceğine dair inancımız tamdır."

 

Saygılarımızla,


Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü