TOKİ'nin indirim kampanyası başlıyor


Gündem 23.09.2019 00:48:00 0
TOKİ

Borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için TOKİ'nin ikinci indirim kampanyası bugün başlatılacak.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasına başvurular pazartesi günü başlıyor.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ikincisi düzenlenen kampanyada alıcılara peşin ödemelerde yüzde 22 indirim yapılacak.

Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Bu kişiler, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

18 Ekim'e kadar başvurulabilecek

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, bugünden itibaren 18 Ekim'e kadar ilgili bankaya başvurabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

İndirim uygulaması kapsamında olan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan, satışları 2018'in haziran ayı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksidi yine 2018'in haziran ayı sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri sahipleri yararlanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Kaynak: AA

TSK’ya Birikimini Bağışlayan Arif Yağcı dünyaevine girdi Serik’te nasibi çıkmayınca tüm birikimini TSK’ya bağışlayarak takdir toplayan Arif Yağcı, bu kez evliliğiyle gündeme geldi. Yağcı’nın düğünü ilçede ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Vali Bilgihan’dan Karanlıkdere Kanyonu’na inceleme ziyareti Altınyayla ziyaretleri kapsamında Karanlıkdere Kanyonu’nda incelemelerde bulunan Vali Tülay Baydar Bilgihan, bölgenin turizm potansiyeli ve çevresel sürdürülebilirliğine yönelik çalışmaları değerlendirdi.
Serik’te işe giden kadına araç çarptı Belek yolu üzerinde servis aracına yetişmek için karşıya geçmeye çalışan 43 yaşındaki Lala Topaç’a otomobil çarptı. Ağır yaralanan Topaç Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edilirken, sürücü gözaltına alındı.
ITB ve ISUBÜ Atabey MYO’dan mesleki eğitim için yeni yol haritası ITB ile ISUBÜ Atabey MYO’nun ikinci protokol toplantısında, mesleki eğitimin niteliğini artıracak yeni yıl yol haritası ve kurumlar arası iş birliği adımları masaya yatırıldı.
İnşaat maliyetlerinde yıllık %22,57 artış İnşaat Maliyet Endeksi son verilerde yıllık %22,57, aylık %0,98 yükselerek sektörde maliyet baskısının sürdüğünü gösterdi.