TOKİ’NİN MODERN PROJESİ İÇİN İLK TALEP KÜÇÜK HACILAR’DAN


Gündem 28.01.2021 19:20:00 0
TOKİ’NİN MODERN PROJESİ İÇİN İLK TALEP KÜÇÜK HACILAR’DAN

TOKİ’nin kırsal kesimde yerleşim ihtiyaçları giderilecek, köylerde planlı ve sağlıklı bir yerleşim düzeni oluşturulacak Köy Konut Projesi için ilk atağa geçen köy Küçük Hacılar oldu.
 
 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2019-2023 11. Kalkınma Planı hedefleri kapsamında hazırladığı Köy Konut Projesi için çalışmalarını yürütüyor. Kırsal kesimde yerleşim ihtiyaçları giderilecek, köylerde planlı ve sağlıklı bir yerleşim düzeni oluşturulacak, sosyal ve ekonomik alt yapı tesis edilecek, sürdürülebilir yaşam koşulları iyileştirilecek, köye götürülen hizmetlerin etkinliğini artıracak proje için ilk atak Küçük Hacılar Köyü’nden geldi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin’in desteğiyle çalışmalara başlayan Küçük Hacılar Köyü Muhtarı Mehmet Yıldız, proje için 180 kişiden talep dilekçesi topladıklarını açıkladı. TOKİ’nin Köy Konut Projesi’ne en uygun yerleşimin Küçük Hacılar olduğunu belirten Yıldız, “Köyümüz sınırları içerisinde 45 bin m2’lik arazi bulunuyor. Hazineye ait olan bu alanda Köy Konut Projesi yapmak için çalışma yaptık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne dilekçemizi verdik. Köyümüzden 180 kişinin talep dilekçesini de bu başvuruya ekledik. Burada 40 adet köy konut yapılması öngörülüyor. İnşallah Isparta’da bu projeyi uygulayan ilk yer Küçük Hacılar olacak. Hazineye ait arazi yanında orman vasfını yitirmiş Orman arazileri de bulunuyor. Bu arazileri de zamanla Köy Konut Projesi kapsamına aldırmak istiyoruz. Bu konuda bize destek veren İl Genel Meclisi Başkanımız Serkan Keskin’e teşekkür ederiz” dedi.

 

Lvbel C5 ilklere imza atmaya devam ediyor Lvbel C5 ilklere imza atmaya devam ediyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek 'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
Kocaeli'de sürüş güvenliği artıyor Kocaeli'de sürüş güvenliği artıyor
Dokuz Eylül'ün kalitesine bir tescil daha Dokuz Eylül'ün kalitesine bir tescil daha
Efes Selçuk'ta mali hizmet kalitesinde yükseliş Efes Selçuk'ta mali hizmet kalitesinde yükseliş