TOKİ Sosyal Konutlar için Ankara'dan güzel haber


Gündem 14.06.2021 15:52:00 0
TOKİ Sosyal Konutlar için Ankara

Yalvaç’a TOKİ Sosyal Konutları’nın yapımı için çaba gösteren Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer’in yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı Ankara ziyaretinden güzel haber geldi.

Geçtiğimiz hafta içinde Ankara’ya giderek, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ı ziyaret eden Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Özer, Yalvaç Kaymakamlığı tarafından ilçemize TOKİ Sosyal Konutları’nın yapımıyla ilgili başvuru dosyasını sunarak taleplerini dile getirdi.

Beraberinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının da bulunduğu ziyarette, Yalvaç’a bugüne kadar hiçbir TOKİ Projesi uygulanmadığını öğrenen Bakan Yardımcısı Varank’ın ön talep toplama sürecine gerek olmadığını belirten Özer, “Bakan Yardımcımız Varank, bugüne kadar ilçemizde TOKİ projesi yapılmamış olması nedeniyle, herhangi bir ön talep toplama sürecine ihtiyaç olmadığını, çünkü Yalvaç’tan çok yüksek bir talep gelmesinin doğal olduğunu belirtti ve sürecin bir sonraki aşamadan hızlandırılarak yürütülmesi talimatını verdi. Bakan Yardımcımız talimatı beraberindeki bürokratlara aktararak proje çalışmalarının başlaması talimatını vermiş oldu.  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu nedeniyle ani bir programla İstanbul’a gitmek durumunda kaldığı için kendisiyle görüşemedik. Onun yerine görüşme yaptığımız sayın Bakan Yardımcımız Fatma Varank, Milletvekimiz Recep Özel önderliğindeki heyetimize büyük ilgi gösterdi. İnşallah önümüzdeki günlerde sayın bakanımız Murat Kurum ile de görüşerek kapalı devre sulama sistemi ve diğer konularla ilgili taleplerimizi ileteceğiz.” dedi.

TOKİ Sosyal Konutları için ön talep alınmayacağını belirten Özer, “Sayın bakan yardımcımız bugüne kadar hiç TOKİ projesi yapılmadığı için çok yüksek talep olacağını öngörerek vakit kaybetmememiz gerektiğini ifade etti. Bunun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu bizim sürecimizi hızlandıracaktır. TOKİ uzmanları incelemelerini yaparak en kısa sürede projelerini hazırlayarak, doğrudan talep toplama aşamasına geçmemizi sağlayacaklar. O aşamaya en kısa sürede gelinmesi için gerek bakanlık bünyesinde gerekse Isparta’daki kurumların işlemlerinin takibini bizzat gerçekleştireceğiz. Bu güzel haberi de Yalvaçlı hemşehrilerimize duyurmuş oluyoruz.” dedi.


İzmit Belediye Meclisinde komisyonlar belirlendi İzmit Belediye Meclisinde komisyonlar belirlendi
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
“Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız” “Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız”
Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri