Torba kanun teklifi içine asgari ücret desteği eklendi! Milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren karar

TBMM'de görüşülen ekonomiye ilişkin torba kanun teklifinde milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren asgari ücret kararı geldi. Buna göre Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa teklifine asgari ücret desteği de eklendi. Türkiye İşveren Sen


Gündem 14.07.2021 12:08:00 0
Torba kanun teklifi içine asgari ücret desteği eklendi! Milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren karar

TBMM'de görüşülen ekonomiye ilişkin torba kanun teklifinde milyonlarca işçi ve işvereni ilgilendiren asgari ücret kararı geldi. Buna göre Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa teklifine asgari ücret desteği de eklendi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretin gelir vergisi diliminde bir üst dilime çıkmasıyla oluşan ilave yükün kamu tarafından desteklenmesine yönelik düzenlemeden büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı. İşte detaylar...

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifte milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret detayı dikkat çekti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa teklifine, asgari ücret desteği de eklendi. Kabul edilen önergeyle 5510 sayılı kanuna geçici 85. Madde eklendi ve aylık 75 TL asgari ücret desteği sağlanması düzenlendi. İşverenler, günlük 2.5 Lira aylık 75 TL tutarındaki desteği ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edecekler, desteğin mali karşılığı ise İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenecek.

TİSK: BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretin gelir vergisi diliminde bir üst dilime çıkmasıyla oluşan ilave yükün kamu tarafından desteklenmesine yönelik düzenlemeden büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Akkol, asgari ücret komisyon çalışmaları sırasında 75 TL'lik asgari ücret desteğinin devamında uzlaşıldığını hatırlatarak, " İş dünyamızın beklentileri arasında olan asgari ücret desteğiyle ilgili gelişmeleri son ana kadar dikkatle takip ettik. İlgili bakanlıklarımıza ve hükümet yetkililerimize konuyla ilgili taleplerimizi ilettik. Tüm bu süreç güzel bir noktaya bağlandı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu asgari ücret desteğiyle ilgili düzenlemeyi kabul etti" ifadesine yer verdi. Özgür Burak Akkol şunları söyledi:

"İSTİHDAMI DESTEKLEYECEK HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

"İçinden geçtiğimiz olağanüstü Covid-19 salgını süresince, devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, salgının ülkemizdeki ve çalışma hayatımızdaki etkilerini en aza indirmek için büyük bir özveri ile çalıştı. Salgın ve normalleşme sürecinde, işletmelerimizin de önceliği çalışanlarımızın sağlığından hemen sonra istihdamın korunması oldu. Salgının zorlaştırdığı ekonomik ortamda işletmelerimiz için 2016 yılından bu yana uygulanan asgari ücret işveren desteği de çok daha hayati bir noktaya geldi. Bu çerçevede TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemenin işletmelerimize, çalışanlarımıza ve istihdamımıza olumlu katkı sağlayacağınıza inanıyoruz. Biz de, TİSK olarak, üzerimize düşen her konuda gayretle elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizi ve istihdamı destekleyecek her türlü iş birliğine açık olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu