Torosların zirvesinde Yörüklere ziyaret


Yaşam 10.08.2020 22:32:00 0
Torosların zirvesinde Yörüklere ziyaret

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, sıcak havaların etkisiyle yüksek kesimlere göçen Antalyalı Yörükleri, Ördübek, Ernez ve Taşkesiği yaylalarında ziyaret etti. Yörüklerle sohbet eden Uslu, “'Doğadan kokuları da fotoğraf gibi şehre götürebilseydik, bütün insanlar dağlara dönerdi' sözünü, gezgin sanki Toroslar için söylemiş. Geri dönmemek üzere değil, kültürünü, doğasını keşfetmek, güzellikleri yaşamak üzere Torosların yaylaları ziyaret edilmeli" dedi.
AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Komisyonu Başkanı Atay Uslu, Antalya'da hava sıcaklığının 35 dereceyi geçtiği bugünlerde, Antalyalı yerlilerin yaylalara gitmeyi tercih ettiğini anlattı. Uslu, Finike, Kumluca, Demre'nin yaylalarından olan Ördübek, Ernez ve Taşkesiği yaylalarında konaklayan Yörükleri ziyaret etti. Uslu, hem yaylaya göçenlerle hem de hayvancılıkla uğraşan göçerlerle sohbet etme fırsatı yakaladı.
'ÖMÜR UZATAN COĞRAFYALAR'
Atay Uslu, yaylaların ömür uzatan coğrafya olduğunu, yiyeceklerinin de doğal olduğunu söyledi. Uslu, “'Doğadan kokuları da fotoğraf gibi şehre götürebilseydik, bütün insanlar dağlara dönerdi' sözünü, gezgin sanki Toroslar için söylemiş. Geri dönmemek üzere değil, kültürünü, doğasını keşfetmek, güzellikleri yaşamak üzere Torosların yaylaları ziyaret edilmeli. Buralar ömür uzatan coğrafyalar" dedi.
'DERTLERİNE ÇÖZÜM OLUYORUZ'
Toroslarda her şeyin doğal olduğunu vurgulayan Atay Uslu, “İnsanlar samimi, meyveler organik. Misafirlikleri de, sofralarındaki ekmekleri de doğal. Torosların yaylalarındaki son çadıra da ulaşıyoruz. Çaylarını içiyoruz, dertlerine çözüm, sohbetlerine ortak oluyoruz" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı
Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde? Bursa’da yerel seçimler kritik! Hangi ilçede kim önde?
Göz torbalarını artık taşımayın Göz torbalarını artık taşımayın
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi