TSE’NİN PANDEMİ GÜVENLİK BELGESİNİ TÜRKİYE’DE İLK ITSO ALDI


Gündem 16.06.2020 17:53:00 0
TSE’NİN PANDEMİ GÜVENLİK BELGESİNİ TÜRKİYE’DE İLK ITSO ALDI

Türk Standartları Enstitüsü’nün kamu, kurum ve kuruluşları, meslek ve sivil toplum örgütleri ile özel işletmeler için oluşturduğu güvenli üretim/hizmet standardını, Türkiye’deki 365 oda ve borsa içerisinde ilk Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yakaladı. ITSO’ya COVİD-19’a karşı ‘güvenli oda’ belgesi verildi.

Koronavirüs sürecinde tüm tedbirlerini alarak üyelerine sağlıklı ve güvenli bir ortamda hizmet sunan Ticaret ve Sanayi Odası, bu durumu belge ile tescilledi. Türk Standartları Enstitüsü’nün KOVİD-19’a karşı kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve özel işletmeler için hazırladığı ‘güvenli üretim standardını Türkiye’de ilk yakalayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yakaladı. TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa arasında ilk KOVİD-19 güven belgesini ITSO aldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın TSE’nin ‘Güvenli Üretim Belgesi’ alması nedeniyle düzenlenen törene Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş ile ITSO yöneticileri katıldı.

TURİZMDEN UMUTLUYUZ

Vali Ömer Seymenoğlu, belge taktim töreninde Isparta’da alınan tedbirlerin zamanında ve yerinde olduğunu belirterek artan turizm faaliyetlerine dikkat çekti. Vali Seymenoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Isparta ilinde turizm başladı. Koronavirüste taviz vermemek üzere turizmi başlattık. Şu anda iyi de başladı. Lavanta dönemini inşallah geçtiğimiz yıl gibi yaşayacağız. Oteller, restoranlar yavaş yavaş canlanmaya başladı. Diğer illere göre mukayese edince turizmde öndeyiz. Antalya’ya göre bile bir adım öndeyiz. Antalya’ya geçen yıl 16 milyon turist gelmişti. Yılsonuna kadar bu rakamları yakalamak mümkün değil.

KURALLARA UYALIM

Pandemi döneminde birçok karar aldık, uyguladık ve onun sonuçlarını şu anda yaşıyoruz. Türkiye’nin bazı illerinde sınırların kapatılıp-kapatılmaması tartışılıyor. Isparta için bu durum şu an için söz konusu değil. Ama ne zamanki maske takmaktan vazgeçersek, ne zamanki sosyal mesafeye dikkat etmezsek, hijyen şartları ihmal edersek, çok hızlı eski normal günlere dönersek vaka sayısı artar. Turizmi yaşayacağız, gereksiz yere kısıtlamalar getirmeyeceğiz. Ancak kısıtlamalara uyacağız. Uyarsak bu süreci en az hasarla atlatacağız.   

ITSO ÖRNEK OLSUN

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Stantları Enstitüsü’nden güvenli üretim belgesi alıyor olması herkese mesaj olacaktır. Turizm yatırımı yapan işletmelerin bu belge için müracaat etmesi gerekiyor. Kamuoyuna çıkıp ‘biz hazırız’ dediğimizde somut belgelerle konuşmamız şart. Yatırımcı kuruluşlarımız, işletmelerimiz bu konuya hassas durup, bu belgeye müracaat ederlerse turizmde bir adım daha öne geçeriz.

MASKE KARARIMIZIN ÖNEMİ BUGÜN ANLAŞILDI

Bir ay önce maske zorunluluğunu bugünleri görerek getirmiştik. Maskeye alıştık artık. Kurallara uyduğumuz müddetçe ekonomimiz de, turizmimizde, sanayimizde canlanacak. Bu belge, Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye’nin ilk odalarındadır. Geçmişi çok güçlüdür. Bu belgeyi odanın alması demek oda üyelerinin de örnek almasını sağlayacaktır. İnşallah bir başlangıç olur. Hayırlı-uğurlu olsun. Tebrik ediyorum.

ITSO ADINA GURURLUYUM

Isparta Belediye Başkanı ve ITSO Onursal Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ITSO’nun her zaman ilkleri yaptığını belirterek “Yıllardır görev yaptığım kurumda sizlerle birlikte olmak beni son derece memnun etti. Buradan ayrılırken belediye başkanı olmak için ayrıldım. Allah nasip etti bu görevi üstlendik. Daha sonra da onursal başkanı yaparak beni onurlandırdı, gururlandırdı. Onursal başkan olarak sizlerin karşısında olmak beni her zaman mutlu ediyor” dedi.

ITSO HER ZAMAN İLKLERİ BAŞARDI

Pandemi sürecinde Isparta’da çok önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Başdeğirmen, şöyle devam etti:       

“İçerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi bizleri bil hayli telaşlandırdı. Kaygılar yaşadık. Kaygılardan kurtulmak için çalışmalar yaptık. Sayın Valimize çok çok teşekkür ediyoruz. Her konuda istişare ettik. Hep beraber konuşarak kararlar aldık. Bu güzel çalışmalardan sonra şehrimiz bu salgından fazla etkilenmedi. İlk planda açıklanan rakamlar sayın misafirlerimizden kaynaklanmıştı. Ancak daha sonra gördük ki çıkan sonuçlar memnun ediciydi. Üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik. Bu bir ekip işi. Sadece Valilik ve Belediye Başkanlığı değil. Diğer kurumlar da üzerine düşeni yapmıştır. Türkiye’de ilk kez ticaret ve sanayi odaları arasında Isparta Ticaret ve Sanayi Odamıza sertifika veriliyor. Bu çok önemli. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, ilk kurulan odalardan birisi. Akredite olan oda olarak da Türkiye’de ilklerdendir. Meclis Başkanımıza, yönetim kurulu başkanımıza, meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Bu ödülün alınmasında en önemli kişilerden birisi de genel sekreterimiz. Teşekkür ediyorum. Toplumumuzu yakından ilgilendiren konular. Bu belge insana saygı için alınmıştır. Kurallara uymanın dışında insana olan saygıyla alakalı bir belgedir. Toplumda olmasını her zaman arzu ettiğimiz bir konu. Örnek olmasını temenni ediyorum.”

İNSAN SAĞLIĞINA ÖNEM VERDİK

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın insan sağlığı için her zaman gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirten ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Türkiye’nin ilk güvenli üretim/hizmet merkezi belgesini almanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tutar, konuşmasında şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere COVID-19 altı aydır dünyayı üç aydır da ülkemizi etkilemektedir. Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızca  alınan hızlı önlemlerin faydalarını şimdi daha iyi anlamaktayız. Isparta Ticaret  ve Sanayi Odası  olarak mart ayında  üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve çözüm bulabilmek adına komite toplantılarımızı yapıp ilimizde ki sorunlarımızı Odalar ve Borsalar Birliğimize bildirdik. İlimizde üyelerimizi  ilgilendiren bakanlık veya il pandemi kurulu tarafından alınan kuralların uygulanması için gerekli ehemmiyeti azami şekilde gösterdik. Yine bu süreçte insan sağlığı için büyük önem arzeden dezenfektan üretimi için Odalar  ve Borsalar birliği tarafından yaptırılan meslek lisemize maddi manevi her türlü desteği verdik. İlimiz ve çevre illerin dezenfektan ihtiyacının büyük bir kısmı okulumuzda üretilen ürünlerden  karşılanmıştır.

HAKLI GURUR YAŞIYORUZ

Isparta Ticaret ve Sanayi  Odası  yönetimi ve çalışanları olarak en hızlı şekilde hem idari hem de fiziki tedbirlerimizi aldık  ve uygulamaya da devam ediyoruz. 

COVID-19 ile tüm dünyadaki yeni düzene hızlı bir şekilde adapte olup ülkemizde ilk güvenli hizmet belgesi alan Ticaret  ve Sanayi Odası  olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta büyük özveri ile çalışan genel sekreterimize ve tüm mesai arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür eder hepinize saygılar sunarım.

ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN GÜVENLE HİZMET ALABİLİRSİNİZ

TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş ise “bu süreçte TSE tarafından bir kılavuz oluşturuldu. Bu kılavuzda işletmelerin ne yapması gerektiğine ilişkin bilgiler var. Ticaret ve Sanayi Odası’nda TSE tarafından bir denetim oldu. Burada vatandaşın KOVİD süreciyle ilgili her türlü önlemin alındığı görüldü. Belgemiz odamıza hayırlı olsun. Sayın Başkan ve genel sekterimize, personele teşekkür ediyorum. Artık vatandaşımız odamızdan her türlü hizmeti alabilirler. Güvenle bunu söyleyebilirsiniz. Güvenli turizm konusunda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Isparta’mızda işletmeler müracaatını yapıyor. Buradan çağrı yapıyoruz. Bu belgeyi almak için başvurabilirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü