TÜBİTAK desteklerinde Bursa farkı


Gündem 30.05.2021 13:00:00 0
TÜBİTAK desteklerinde Bursa farkı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi tarafından 7’den 77’ye herkesin bilim ve teknolojiyi sahiplenmesi amacıyla düzenlenen ulusal destek programları kapsamında yapılan proje başvuruları sonuçlandı. Bursada 269 proje 1 milyon 923 bin liralık destek almaya hak kazandı.

BURSA (İGFA) - Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl ulusal destek programlarına yaptığı rekor başvuru sayısıyla ve başvuruya göre kabulde iller arasında ön sıralarda yer aldı. Çalışmalarda, Tübitak Bilim ve Toplum Hibe Programları kapsamında 4006 Bilim Fuarları 264 Proje; 4004 Doğa ve Bilim Kampı 4 Proje; 4007 Bilim Şenliği 1 Proje olmak üzere toplamda 269 proje 1 milyon 923 bin TL destek almaya hak kazandı.

Her türlü gelişmenin hayalle başladığını, çalışma ve projelerle hayata geçirildiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, artık el yordamıyla çalışma dönemi geride kaldığını belirterek, "Günümüzde bunun yerini planlı-programlı çalışma aldı. Bursa olarak bizler de proje odaklı çalışmalara büyük önem veriyoruz. Destek alsın veya almasın proje hazırlayarak bu programlara katılan okullarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Ana sınıflarına yönelik Türkiye’deki tek bilim şenliği Bursa’dan

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan Bursa Bilim Festivali Faz 1 “Ana Sınıflarımızla 7-77 Bilimle Şenleniyoruz” projesi destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programının 15. yılında çıkılmış olan 2020/1 çağrı dönemi kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler arasında Bursa’dan 4 proje yer aldı. 100 proje arasına giren ve “Besinleri Tanıyorum, Sağlıklı Besleniyorum” adlı projesiyle destek almaya hak kazanan Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ülke genelindeki tek ilkokul oldu.

Bursa’dan katılan ve program kapsamında desteklenmeye hak kazanan diğer projeler ise: Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü-Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya; Bursa Tofaş Fen Lisesi-Endüstri 4.0 İçin Eğitim 4.0 Bilim Okulu; Bursa Çınar Anadolu Lisesi-Doğanın Dilini Öğreniyorum.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı