TÜGİAD: Sanayide enerji tarifeleri vergiden arındırılmalı


Gündem 2.09.2022 01:30:00 0
TÜGİAD: Sanayide enerji tarifeleri vergiden arındırılmalı

Doğalgaz ve elektrikteki son fiyat artışlarının sanayicinin yükünü iyice artırdığını vurgulayan TÜGİAD ve DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, enerji tarifelerinin vergilerden arındırılması gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) - Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, sanayide doğalgaz fiyat tarifesinde yüzde 50,8, elektrik üretiminde kullanılan doğalgazda yüzde 49,5 oranında; elektrikte de sanayide yüzde 50 ve ticarethane tarifesinde yüzde 30 oranında artışa gidilmesini değerlendirdi.

Çevikel, güçlü rekabetçilik için fiyat artışlarının gözden geçirilmesi ve tarifelerin vergilerden arındırılması gerektiğini dile getirdi.

Enerji başta olmak üzere girdi maliyetlerinin son dönemde iyice tırmandığını ve hammadde tedarikinde de sorunlar yaşandığını belirten TÜGİAD ve DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Son 1 yıl içinde doğalgazda yüzde 347 ve elektrikte yüzde 458’in üzerindeki fiyat artışı, sanayicinin yükünü zorlu üretim şartlarında iyice artırmıştır. Uluslararası rekabet ortamında firmalarımızın gücünü artırmak ve ihracat odaklı büyüme için enerji kaynaklı maliyetler azaltmalı ve yenilenebilir enerji yatırımlarının önünü açacak teşvikler hayata geçirilmelidir. Yatırımların artması, üretim kapasitemizin yükselmesi için sanayicinin bu yolda yükünün hafifletilmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘ZİNCİRLEME ETKİ OLUŞTURACAK’

İş dünyasının girdi maliyetleri ve finansmana erişim gibi önemli başlıklar karşısında çözüm arayışını sürdürdüğünü de kaydeden Çevikel, yüksek seyretmeye devam eden enflasyonun etkin politikalarla tek haneye düşürülmesi gerektiğini belirterek, "İş dünyası olarak yatırım ortamında güvenin desteklenmesiyle büyümede daha iyi performans gösterebiliriz. Özellikle iş dünyası için sanayi ve ticarethanelere yönelik tarifelerin vergiden arındırılması gerekiyor. Bu konudaki çağrımızın karşılık bulmasını umuyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi
Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor!  Kanser genç yetişkinlerde hızla artıyor! 
Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır” Hüseyin Erkin:”Keşan’a su temin eden Kadıköy  Barajı’ndan daha fazla yararlanılmalıdır”