TÜGİAD tarihinin ilk kadın genel başkanı Nilüfer Çevikel

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un da katıldığı Genel Kurul’da Nilüfer Çevikel, TÜGİAD tarihinin ilk kadın genel başkanı seçildi. Çevikel, yeni dönemde Avrupa Yeşil Mutabakatı doğrultusunda sürdürülebilir üretim ve yeni ekonominin temeli olan dijita


Gündem 29.03.2021 17:00:00 0
TÜGİAD tarihinin ilk kadın genel başkanı Nilüfer Çevikel

BURSA (İGFA) - TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Özlem Zengin, Zehra Taşkesenlioğlu Ban ve Halis Dalkılıç’ın katıldığı TÜGİAD 18. Olağan Genel Kurulu’nda Nilüfer Çevikel, TÜGİAD tarihinin ilk genel başkanı olarak seçildi. TÜGİAD, açılımındaki iş adamları ifadesini de iş insanları olarak değiştirdi.

 ŞENTOP: ÇEVİKEL İLE BÜYÜK GELİŞMEYE İMZA ATILACAK

TÜGİAD’ın kuruluştan bu yana, tam 35 yıl sonra ilk defa bir kadın genel başkan seçtiğine dikkati çeken TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “TÜGİAD’da Nilüfer Çevikel’le büyük gelişmeye imza atılacak inşallah. Nilüfer Hanım iş hayatındaki başarıları, tecrübeleri ve birikimi, sivil toplum kuruluşlarındaki liderlikleri ile ekibiyle birlikte TÜGİAD’ı çok daha ilerilere başarı ile taşıyacaktır. Hep birlikte milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin, masum ve mazlum milletlerin, dünyamızın geleceği için çalışmalıyız. Kaynaklarımızın verimli, planlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak zorundayız. Böyle yaptığımız takdirde gelecek günlerin, milletimiz ve insanlık için daha güzel ve güvenli olacağına inanıyorum. TÜGİAD üyelerine, aziz milletimizin zor zamanlarda çok ve büyük işler başarma kudretinin varisleri olduğumuz gerçeğini hatırlatarak aydınlık geleceğimize sunduğu katkılar için teşekkür ediyorum. Kuruluşunun 35’inci yılına erişen TÜGİAD’ın 18’inci Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 ‘KADINA ŞİDDET MESELESİNİN TAKİPÇİSİYİZ’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin de “Türkiye’de etrafında birleşeceğimiz bir konu varsa o da kadın meselesidir. 

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ise “Uzun vadeli kalkınmamızın amacı doğrultusunda, temel değerlerimiz ve beklentilerimizi esas alacak şekilde ülkemizin uluslararası konumunu sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da “TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye’nin geleceğine inanan genç insanlarının resmini bize göstermiş oldu. Türkiye’nin temel değerlerine inanmak ve geleceğe umutla bakmak, gerçekten takdire şayan bir husus. Bundan dolayı genel başkan ve tüm TÜGİAD üyelerini yürekten kutluyorum” dedi.

 ÇEVİKEL: TÜRK GİRİŞİMCİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ

TÜGİAD’ın Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak genç iş insanlarını her yönüyle geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiğini belirten Genel Başkan Nilüfer Çevikel, “Amacımız Türk girişimcisinin Türkiyede ve dünyada sesi olabilmek. Ulusal ve uluslararası arenada Türk girişimcisini en iyi şekilde tanıtabilmek adına lobi oluşturmak, üyelerimizin vizyonunu geliştirerek, onlara dünyanın kapılarını aralamak bizim 35 yıldır en önemli hedeflerimiz arasındadır. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda da duyarlılığımızı artırmamız gerekir. Muasır medeniyetler seviyesine ancak kadınların çalıştığı bir toplum ile gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’da Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına ise Ali Yücelen oy birliği ile seçildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor