Tuncel Kurtiz vefatının 8. yılında anıldı

Sanatçı Tuncel Kurtiz’in ölümünün 8’inci yılında Edremit’teki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.


Gündem 27.09.2021 16:30:00 0
Tuncel Kurtiz vefatının 8. yılında anıldı

BALIKESİR (İGFA) - Tiyatro ve sinema sanatçısı Tuncel Kurtiz, Kazdağları’nın eteklerindeki kırsal Çamlıbel Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı. Düzenlenen anma programına, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Başkan Yardımcıları Tayfun Gerkuş ve Kürşad Saran, CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, CHP önceki dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Oyuncu Reha Özcan ve sevenleri katıldı. Anma etkinliğinde sanatçının sesinden şiir dinletileri yapıldı. Duygu dolu anlar yaşayan hayranları sanatçının mezarı başında dua etti.

Türk sinemasında Tuncel Kurtiz’in yerinin doldurulamayacağını ifade eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “O bir muhalifti, belki dünyayı değiştiremedi ama dünya da onu değiştirmedi. Hep ezilenden yana sömürülenden yana durdu. O bugün efsaneleriyle meşhur Kazdağları’nın eteklerinde bir efsane olarak uyuyor. Bedeni topraklarımızda hatırası yüreğimizdedir. Hatırasını her zaman yaşatacağız, ışıklar içinde uyusun” dedi. Ardından Kurtiz’in mezarına karanfil bırakıldı.

Edremit Belediyesi tarafından Çamlıbel Mahallesi Muhtarlığı önünde pilav, ayran hayrı da yapıldı.

 


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor