Turistler Ispartaya gelmeye devam ediyor


Turizm 16.11.2019 22:29:00 0
Turistler Ispartaya gelmeye devam ediyor
Isparta coğrafyası 300 m (Yazılı Kanyon) ile 3000 m (Dedegöl Dağı-2998 m) arasında değişen yükseltisi, Eğirdir, Kovada, Gölcük gölleriyle, antik kentleriyle, alternatif turizm çeşitlerinden doğa yürüyüşü (trekking), araçlı ve çadırlı kamp, yamaç paraşütü, dağcılık, mağaracılık, avcılık, bisiklet, yelken, foto safari gibi faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği bir coğrafyadır. Kış turizminden doğa turizmine, inanç turizminden kültür turizmine, yayla turizminden sağlık turizmine, su sporlarından avcılığa kadar birçok turizm çeşitliliğine sahip olan Isparta, Göller Bölgesinin incisi, eko turizmin başkentidir. Isparta gezi programına Davraz Kayak Merkezi ve Şehir Merkezi turu ile başlanmıştır. 2. Gün; Yalvaç Müzesi, Pisidia Antiocheia Antik Kenti, Deri ve Keçe Atölyeleri, Şarkikaraağaç Kızıldağ Milli Parkı, 3. Gün; Atabey Ertokuş Medresesi, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, Eğirdir gezisi, Yedi Renkli Eğirdir gölü, Kovada Gölü Yazılı Kanyon, 4. Gün; gül bahçeleri ve gül fabrikaları ve lavanta Bahçeleri gezisi yapılmıştır. 6-9 Kasım 2019 tarihinde İzmir Turist Rehberleri Odasına İlimizde düzenlenen tanıtım gezisinde Müdürlüğümüzce rehberlik edilmiş ve tanıtıcı yayınlar ile destek sağlanmıştır. Ayrıca gezi sonunda düzenlenen toplantıda İlimizi tanıtıcı sunumlar yapılmış ve İlimizde faaliyet gösteren Otel ve acentalarla görüşme yapmaları sağlanmıştır. İzmir Turist Rehberler Odası üyeleri, yapılan etkinlikten son derece memnun ayrılmış ve Isparta ile İzmir arasında turizm işbirliğinin ilk adımlarının bu şekilde atıldığını belirtmişlerdir. Diğer illerimizin Rehber odaları ve Seyahat Acenteları ile ortak çalışmalarımız devam edecektir. Turizm sezonu planlamasına uygun olarak Davraz Kayak Merkezi ve doğa turizmi ile ilgili tanıtım gezileri yapılacaktır.
Burdur belediyesi’nin gevşekliği pes dedirtti Yağmur öncesi yapılması gereken temizlik, yağmur başladıktan sonra yapılınca Burdur Belediyesi’nin gevşekliği tepki topladı. Vatandaşlar, “Şiddetli yağış olsaydı şehri sel götürebilirdi” diyerek uyardı.
SDÜ ve ISUBÜ Öğrencilerine Özel Puan Kampanyası! Isparta Meydan AVM'den alışveriş yap, faturanı danışmaya götür, Meydan Card'a yükle puanlarını topla.
Isparta'da Drone ile trafik denetimi Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Eylül 2025 tarihinde Konya yolu, Eğirdir-Gelendost arasındaki virajlarda drone destekli trafik denetimi gerçekleştirdi.
Serik Esnaf Odası’ndan vergi düzenlemesine erteleme talebi Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Umut Güzel, 30 büyükşehirde basit usul mükelleflerin 2026’dan itibaren gerçek usule geçirilmesini öngören düzenlemenin küçük esnafı zorlayacağını belirterek, kararın ertelenmesini istedi.
Isparta’dan TEKNOFEST’e 5 proje ile katılım Vali Abdullah Erin, 17-21 Eylül 2025 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST finalinde Isparta’yı 5 değerli proje ile temsil edecek öğrencilerle buluştu. Erin, gençlere başarılar diledi, öğretmen ve danışmanları tebrik ett